• Nadde

Vit choklad och karamellkakor


Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - kaka

  • 360 g rumsvarmt smör (saltat)

  • 720 g vetemjöl

  • 280 g florsocker

  • 100 g mandelmjöl

  • 3 stora ägg


Gör så här - kaka

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke

  • Tillsätt smöret och rör om

  • Tillsätt ägget och jobba ihop till en deg, överarbeta ej den då det skapas gluten och kakorna blir sega

  • Kavla ut mellan två bakplåtspapper eller en silikonmattor

  • Ställ in i kylskåpet i 2 timmar

  • Tryck ut kakorna med en utstickare

  • Baka i 160 grader i 15-20 min


Temperera vit choklad

  • Hacka choklad och värm över vattenbad till den når 105 grader

  • Ta bort den från värmen och tillsätt hackad choklad och rör om till den blir 83 grader

  • Värm upp chokladen till 85 grader

  • Häll choklad i en silikonform

  • Låt stelna innan du häller i fyllningen


Ingredienser - fyllning

  • 1 burk dulce de leche (karamell)

  • 50 g rostade hasselnötter

  • 50 g rostade jordnötter

  • 1 tsk flingsalt


Gör så här - fyllning

  • Hacka nötterna och blanda med dulce

  • Häll i silikonformen och lägg över kexet, häll över choklad






2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com