- Nadde
Vanilla tarte

Detta är en fantastisk liten tart med ett gott skal som är håller formen bra, då den är spröd men inte för hård. Vaniljkrämen kommer att vara den godaste du någonsin har smakat!
Ingredienser – Pajdeg
3 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
3 msk vatten
0.5 tsk salt
Gör så här - Pajdeg
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla ingredienserna och arbeta ihop till en deg
Ställ i kylskåpet i 20 min
Kavla sedan degen mellan två bakplåtspapper
Lägg degen över formar som är ca 7 cm i diameter
Grädda i ugnen i 15 minuter
Ingredienser – Vaniljkräm
4 äggulor
1/2 cup (1 dl + 1 msk) socker
1/4 cup (0.5 dl) maizena
3 cup (7 dl) grädde1-2 vaniljstänger eller 2 krm vaniljpulver
4 msk rumsvarmt smör (ersätt inte med margarin, det är den goda smörsmaken vi vill åt