- Nadde
Twix cookies
Om du älskar karamell lika mycket som jag gör, så är detta den perfekta kakan för dig. Den är krispig och i mitten ligger det en len karamell. Hela kakan smälter i munnen.

Ingredienser - Cookie
2/3 cup smör (rumsvarmt) (76 g)
1/2 cup strösocker (115 g)
2 äggulor
1 tsk vanilj
1 1/2 cup mjöl (170 g)
Gör så här - Cookie
Sätt ugnen på 190 grader
I en skål vispa socker, äggulor och vanilj fluffigt
Rör sedan ner mjölet
Täck över med plast och stoppa i kylskåpet i en timme
Ta sedan ut och rulla till små bollar (typ 2.5 cm)
Tryck med tummen eller något runt i mitten på kakan
Baka i 7-10 min
Obs du kan fuska och fylla dem med dulce de leche sen, eller så tar du det extra steget och gör egen :D
Ingredienser - Karamell
1 cup (200g) strösocker
6 msk (90g) rumsvarmt tärnat smör
1/2 cup (120ml) grädde
1 tsk salt (om du föredrar salted caramel), annars räcker det med en halv tsk
Gör så här - Karamell
Häll upp sockret i en kastrull och rör om tills allt är helt smält och den har fått en ganska mörk färg
Häll sedan i smöret och rör om, tänk på att det bubblar väldigt mycket när du tillsätter smöret
När smöret är helt smält, det kommer att separera från sockret
Rör försiktigt ner lite grädde i taget och rör om samtidigt
Även här kommer det att bubbla rejält eftersom grädden är kallare än sockret, var försiktig!
Låt karamellen koka i cirka 1 minut
Ta sedan bort från spisen och tillsätt saltet (som sagt valfritt hur mycket du vill ha i)
Låt kallna och häll sedan upp i kakorna. Jag vet att karamell är supergott, men tänk på att inte ta för mycket så det rinner över ;)
Ringla choklad över