• Nadde

Twix cookies

Om du älskar karamell lika mycket som jag gör, så är detta den perfekta kakan för dig. Den är krispig och i mitten ligger det en len karamell. Hela kakan smälter i munnen.



Ingredienser - Cookie

  • 2/3 cup smör (rumsvarmt) (76 g)

  • 1/2 cup strösocker (115 g)

  • 2 äggulor

  • 1 tsk vanilj

  • 1 1/2 cup mjöl (170 g)


Gör så här - Cookie

  • Sätt ugnen på 190 grader

  • I en skål vispa socker, äggulor och vanilj fluffigt

  • Rör sedan ner mjölet

  • Täck över med plast och stoppa i kylskåpet i en timme

  • Ta sedan ut och rulla till små bollar (typ 2.5 cm)

  • Tryck med tummen eller något runt i mitten på kakan

  • Baka i 7-10 min

  • Obs du kan fuska och fylla dem med dulce de leche sen, eller så tar du det extra steget och gör egen :D


Ingredienser - Karamell

  • 1 cup (200g) strösocker

  • 6 msk (90g) rumsvarmt tärnat smör

  • 1/2 cup (120ml) grädde

  • 1 tsk salt (om du föredrar salted caramel), annars räcker det med en halv tsk


Gör så här - Karamell

  • Häll upp sockret i en kastrull och rör om tills allt är helt smält och den har fått en ganska mörk färg

  • Häll sedan i smöret och rör om, tänk på att det bubblar väldigt mycket när du tillsätter smöret

  • När smöret är helt smält, det kommer att separera från sockret

  • Rör försiktigt ner lite grädde i taget och rör om samtidigt

  • Även här kommer det att bubbla rejält eftersom grädden är kallare än sockret, var försiktig!

  • Låt karamellen koka i cirka 1 minut

  • Ta sedan bort från spisen och tillsätt saltet (som sagt valfritt hur mycket du vill ha i)

  • Låt kallna och häll sedan upp i kakorna. Jag vet att karamell är supergott, men tänk på att inte ta för mycket så det rinner över ;)

  • Ringla choklad över



8 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com