• Nadde

Trillingnöt


För dig som älskade den populära trillingnöten från paradisasken. Oh så ledsna många blev när den försvann. Jag har en liten hemlighet, de är vansinnigt enkla att göra själv! Det enda du behöver är skalade hela hasselnötter och choklad!


Ingredienser

  • Hasselnötter (valfritt antal)

  • Marabouchoklad

  • Mörk choklad för garnering

Gör så här

  • Om du inte redan har hela skalade hasselnötter, börja med att rosta dem i ugnen ett par minuter och gnid sedan bort skalen med en handduk. Jag vet, det är supertrist och man får skal över hela köket

  • Ett annat sätt att göra detta är genom att koka 4.5 dl vatten med 3 msk bikarbonat för cirka 2.5 dl hasselnötter, i ett parminuter

  • Häll sedan i alla nötter i ett kallt vattenbad. Sen bör skalet glida av lättare

  • Rosta dem gärna lite i ugnen eller i en torr stekpanna

  • Smält lite av chokladen Doppa hasselnötterna

  • Sätt ihop dem tre och tre på ett bakplåtspapper

  • Låt dem stelna

  • När de har stelnat doppar du dem med en gaffel i choklad, lägg på ett bakplåtspapper

  • När de har stelnat spritsar du lite mörkare choklad ovanpå, det är inget måste men jag tycker att det blir extra fint :)

5 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com