- Nadde
Trillingnöt

För dig som älskade den populära trillingnöten från paradisasken. Oh så ledsna många blev när den försvann. Jag har en liten hemlighet, de är vansinnigt enkla att göra själv! Det enda du behöver är skalade hela hasselnötter och choklad!
Ingredienser
Hasselnötter (valfritt antal)
Marabouchoklad
Mörk choklad för garnering
Gör så här
Om du inte redan har hela skalade hasselnötter, börja med att rosta dem i ugnen ett par minuter och gnid sedan bort skalen med en handduk. Jag vet, det är supertrist och man får skal över hela köket
Ett annat sätt att göra detta är genom att koka 4.5 dl vatten med 3 msk bikarbonat för cirka 2.5 dl hasselnötter, i ett parminuter
Häll sedan i alla nötter i ett kallt vattenbad. Sen bör skalet glida av lättare
Rosta dem gärna lite i ugnen eller i en torr stekpanna
Smält lite av chokladen Doppa hasselnötterna
Sätt ihop dem tre och tre på ett bakplåtspapper
Låt dem stelna
När de har stelnat doppar du dem med en gaffel i choklad, lägg på ett bakplåtspapper
När de har stelnat spritsar du lite mörkare choklad ovanpå, det är inget måste men jag tycker att det blir extra fint :)