• Nadde

Mermaid meringues

Uppdaterad: 12 feb 2019





Maränger med vackra trendiga mermaid-färger


Detta är en maräng som är helt perfekt att spritsa olika figurer då den är så fluffig och seg. Den smakar dessutom fantastiskt och det blir en härlig crunch. Sjöljungfrutema på bakverk är inne just nu med färger som kan göra vem som helst glad.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - Maräng

  • 300 g strösocker

  • 150 g äggvita

Gör så här - Maräng

  • Vispa upp äggvita fluffigt, på gränsen till färdig

  • Sätt ugnen på 200 grader

  • Häll upp sockret på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut det

  • Låt stå i ugnen i cirka 7 min, det ska bli lite färg på sidorna på sockret

  • Ta ut ur ugnen och börja vispa äggvitan igen, häll i lite socker i taget under kraftig vispning

  • När du har fått i allt socker, vispa i cirka 5 min till. Skålen får inte vara för varm

  • Ta fram två skålar (glas eller porslin så det ej finns risk för fett kvar i skålen), häll i hälften av marängen i varje och tillsätt färg och ev smak, rör om försiktigt

  • Häll upp marängen i en spritspåse

  • Håll tyllen ovanifrån mot bakplåtspapperet och tryck, dra den sedan neråt för att få den som en snäcka

  • Samma tyll användes för de som är runda, du håller den även här mot bakplåtspapperet och tryck

Ingredienser - Smörkräm

  • 70 g smör

  • 1 dl florsocker

  • 1/2 msk grädde (rumsvarm)

  • Smaksättning, extrakt eller vanilj

Gör så här - Smörkräm

  • Vispa smöret tills det blir helt vitt

  • Under vispning tillsätter du sedan florsocker

  • Tillsätt sedan grädden och smakextrakten under vispning, häll i lite i taget av grädden

  • Nu är det bara att spritsa lite smörkräm mellan två marängen och sätt dit en pärla




4 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com