- Nadde
Mermaid meringues
Uppdaterad: 12 feb 2019

Maränger med vackra trendiga mermaid-färger
Detta är en maräng som är helt perfekt att spritsa olika figurer då den är så fluffig och seg. Den smakar dessutom fantastiskt och det blir en härlig crunch. Sjöljungfrutema på bakverk är inne just nu med färger som kan göra vem som helst glad.
Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser - Maräng
300 g strösocker
150 g äggvita
Gör så här - Maräng
Vispa upp äggvita fluffigt, på gränsen till färdig
Sätt ugnen på 200 grader
Häll upp sockret på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut det
Låt stå i ugnen i cirka 7 min, det ska bli lite färg på sidorna på sockret
Ta ut ur ugnen och börja vispa äggvitan igen, häll i lite socker i taget under kraftig vispning
När du har fått i allt socker, vispa i cirka 5 min till. Skålen får inte vara för varm
Ta fram två skålar (glas eller porslin så det ej finns risk för fett kvar i skålen), häll i hälften av marängen i varje och tillsätt färg och ev smak, rör om försiktigt
Häll upp marängen i en spritspåse
Håll tyllen ovanifrån mot bakplåtspapperet och tryck, dra den sedan neråt för att få den som en snäcka
Samma tyll användes för de som är runda, du håller den även här mot bakplåtspapperet och tryck
Ingredienser - Smörkräm
70 g smör
1 dl florsocker
1/2 msk grädde (rumsvarm)
Smaksättning, extrakt eller vanilj
Gör så här - Smörkräm
Vispa smöret tills det blir helt vitt
Under vispning tillsätter du sedan florsocker
Tillsätt sedan grädden och smakextrakten under vispning, häll i lite i taget av grädden
Nu är det bara att spritsa lite smörkräm mellan två marängen och sätt dit en pärla