- Nadde
Samoakakor
Samoakakor är en klassisk amerikansk kaka som ofta säljs av scouter. Den består av en krispig mördegskaka, där ena sidan är doppad i choklad. Rostad kokos med karamell och ringlad choklad. Den är enkel att göra men tar lite tid.

Ingredienser - kaka
113 g (1 cup) rumsvarmt smör
115 g (1/2 cup) socker
256 g (2 cups) vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt eller paste
Gör så här - kaka
Vispa smör och socker fluffigt
I en separat skål blanda alla torra ingredienser
Blanda i de torra ingredienserna med smörblandningen
Tillsätt mjölken och extrakten
Var försiktig med att överarbeta degen för att undvika att gluten bildas
När den precis går ihop till en deg, lägg mellan plastfolie och låt vila i kylskåpet i 1 timme
Kavla sedan ganska tunt (typ 3 mm) och tryck ut runda kakor, gör ett hål i mitten. Du kan använda en tyll för hålet i mitten
Baka i cirka 10-12 minuter. De ska precis få lite färg på kanterna
Ingredienser - kokosfyllning
300 g (3 cups) kokos
1 burk dulce de leche
Cirka en halv burk extra dulce som ska användas ovanpå kakorna och ej blandas med kokosen (se nedan)
3 msk mjölk
Mörk choklad till att doppa kakorna i, samt till att ringla ovanpå
Gör så här - kokosfyllning
Rosta kokosen på en plåt i cirka 175 grader i 10 min
Rör om emellanåt så det inte blir bränt
Låt kokosen kallna
Blanda med dulce de leche och mjölk
Om den är för "torr", blanda i extra dulce. Den ska gå att forma runt kakan
Sätt ihop kakorna
Smält choklad och doppa baksidan på kakorna
Låt stelna
Vänd på kakorna
Ta den där extra dulce de leche och bred ett tunt lager på kakan
Ta nu kokosblandningen och lägg runt kakan
Ringla smält choklad ovanpå