• Nadde

Samoakakor

Samoakakor är en klassisk amerikansk kaka som ofta säljs av scouter. Den består av en krispig mördegskaka, där ena sidan är doppad i choklad. Rostad kokos med karamell och ringlad choklad. Den är enkel att göra men tar lite tid.

Ingredienser - kaka

  • 113 g (1 cup) rumsvarmt smör

  • 115 g (1/2 cup) socker

  • 256 g (2 cups) vetemjöl

  • 1/4 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk mjölk

  • 1/2 tsk vaniljextrakt eller paste


Gör så här - kaka

  • Vispa smör och socker fluffigt

  • I en separat skål blanda alla torra ingredienser

  • Blanda i de torra ingredienserna med smörblandningen

  • Tillsätt mjölken och extrakten

  • Var försiktig med att överarbeta degen för att undvika att gluten bildas

  • När den precis går ihop till en deg, lägg mellan plastfolie och låt vila i kylskåpet i 1 timme

  • Kavla sedan ganska tunt (typ 3 mm) och tryck ut runda kakor, gör ett hål i mitten. Du kan använda en tyll för hålet i mitten

  • Baka i cirka 10-12 minuter. De ska precis få lite färg på kanterna


Ingredienser - kokosfyllning

  • 300 g (3 cups) kokos

  • 1 burk dulce de leche

  • Cirka en halv burk extra dulce som ska användas ovanpå kakorna och ej blandas med kokosen (se nedan)

  • 3 msk mjölk

  • Mörk choklad till att doppa kakorna i, samt till att ringla ovanpå


Gör så här - kokosfyllning

  • Rosta kokosen på en plåt i cirka 175 grader i 10 min

  • Rör om emellanåt så det inte blir bränt

  • Låt kokosen kallna

  • Blanda med dulce de leche och mjölk

  • Om den är för "torr", blanda i extra dulce. Den ska gå att forma runt kakan


Sätt ihop kakorna

  • Smält choklad och doppa baksidan på kakorna

  • Låt stelna

  • Vänd på kakorna

  • Ta den där extra dulce de leche och bred ett tunt lager på kakan

  • Ta nu kokosblandningen och lägg runt kakan

  • Ringla smält choklad ovanpå


0 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com