• Nadde

Rabarberkakor

Jag älskar sylt och kompott i kakor. Det är en perfekt sommarkaka som är fräsch och går utmärkt att frysa in.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - kompott

  • 500 g rabarber

  • 2 dl syltsocker

  • 1 vaniljstång


Gör så här - kompott

  • Skala rabarbern för att undvika det trådiga

  • Skär och blanda med syltsocker

  • Koka till allt är mos och har tjocknat

  • Låt kallna

  • Ställ sedan in i kylskåpet, det kommer fortsätta att tjockna


Ingredienser - kaka

  • 3 cups mjöl

  • 3/4 cups socker

  • 1 1/2 cups rumsvarmt smör

  • 2 msk vatten

  • 1/4 tsk salt

  • 1 tsk vaniljextrakt


Gör så här - kaka

  • Vispa det rumsvarma smöret med sockret och vaniljen

  • När allt är blandat tillsätt resten och rör om till det formar en deg, var försiktig med att jobba för mycket med degen , eftersom det bildas gluten

  • Lägg degen i plastfolie och låt stå i kylskåpet i 1 timme

  • Kavla ut och tryck ut kakor med valfri utstickare, se till att hälften har ett hål i mitten för sylten senare

  • Baka kakorna i 175 grader i cirka 20 minuter. De ska få färg på kanterna

  • Låt kallna

  • Lägg sylt i mitten på den kaka som är hel, sätt sedan dit den med hål i mitten

  • Pudra gärna med florsocker vid servering. Ska den in i frysen så pudra inte på florsocker eftersom det bara kommer göra kakan blöt




1 visning

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com