• Nadde

Pistage och karamellglass


Ingredienser - glassbas


  • Grädde 1 cup (40%), (2.5 dl)

  • 1/2 cup röd mjölk (1 dl)

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • Grön paste

  • Pistageextrakt

  • Pistagepaste

  • 1 dl Dulce de leche

Gör så här - glassbas


  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt

  • Ställ åt sidan

  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Vispa i cirka 7 min

  • Tillsätt färg och extrakt

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i kylskåpet i minst 8 h

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar

  • Rör ner pistagepasten i slutet

  • Rör slavrigt ner dulce de lechen

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla