• Nadde

Pistage & körsbärskakor

Supergoda kakor med bitar av pistage, fyllda med hemmagjord körsbärssylt



Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - körsbärssylt

  • 225 g frysta körsbär

  • 2 dl syltsocker


Gör så här

  • Koka upp tills det börjar tjockna lite

  • Om det skulle bli alldeles för tjockt när det kallnar, micra ett par körsbär och blanda med sylten


ingredienser - kaka

  • 150 g (2/3 cup) smör

  • 100 g (1/2 cup) socker

  • 2 äggulor

  • 187 g (1 1/2 cup) mjöl


  • 2 äggvitor

  • 3 dl hackad pistage

  • Körsbärssylt


Gör så här - kaka

  • Vispa smör och socker krämigt

  • Tillsätt äggulorna och vispa

  • Rör ner mjölet

  • Kyl kakdegen i 1 timme

  • Sätt ugnen på 190 grader

  • Rulla degen till små kulor

  • Rulla dem i äggvitan och sen i pistagen

  • Tryck ett hål i mitten

  • Baka i cirka 12 minuter

  • Eftertryck lite eftersom hålet går ihop sig, var försiktig så du ej trycker sönder kakan

  • Låt kallna

  • Fyll dem med lite körsbärssylt




11 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com