• Nadde

Pepparmint-marshmallow


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 21 gram gelatinpulver

  • 1 (ca 2.3 dl ) cup kallt vatten

  • 2 (ca 4.6 dl) cups socker

  • 1/2 cup (lite mer än 1 dl) glykossirap

  • 1/2 tsk salt

  • 3 tsk pepparmintextrakt

  • Florsocker

  • Hallonpulver (inte en krav)

Gör så här

  • Börja med att spraya fett i en ca 9 x 9 cm form

  • Häll upp gelatin och vatten i en skål, ställ den åt sidan så länge

  • Blanda sedan socker, glykos, vatten och pepparmintextrakt i en kastrull

  • Låt sockerblandningen koka i cirka en minut eller till termometern visar 115.5 grader. Du behöver inte röra om

  • Häll snabbt upp i en kanna, gärna en i metall eftersom sockret är extremt varmt

  • Mixa gelatinblandningen för att få bort klumparna

  • Under tiden detta mixas häller du försiktigt i lite åt gången av sockerblandningen. Ha tålamod och häll inte i allt med en gång!

  • Vrid sedan upp hastigheten på mixern (typ en kitchenaid) och fortsätt vispa i cirka 8-10 minuter tills den blir tjock och fluffig

  • Tillsätt sedan lite rosa färg och stäng snabbt av mixern så den inte hinner bli helt rosa, för att du ska få den marmorerade effekten

  • Häll sedan snabbt upp smeten i formen eftersom den stelnar direkt!

  • Du kan även under tiden den är lite mjuk, ta lite färg på en tandpetare och peta runt färgen på toppen om du inte tycker att den blev tillräckligt marmorerad från början. Det finns olika sätt att göra det på

  • Låt sedan allt svalna och täck formen med plast

  • Låt stå i 6 timmar eller helst över natten

  • Ställ inte in den i kylskåpet.

Dag 2 eller cirka 6 h senare

  • Pudra en skärbräda med lite florsocker

  • Vänd formen på skärbrädan och pudra lite mer florsocker ovanpå

  • Spraya fett på en kniv och skär marshmallowsen i fyrkanter

  • Fortsätt spraya fett på kniven för nästa “rad” du skär ut

  • Pudra lite hallonpulver och ätbart glitter på toppen. Detta är självklart inte ett måste. Du kan lämna dem som du är eller dekorera precis som du vill

  • Förvara dem i en plåt eller glasburk i rumstemperatur. Om du ställer in dem i kylskåpet finns det en risk att florsockret smälter och marshmallowsen blir kladdig

4 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com