• Nadde

Peanutbutter Chocolate Chip Cookies


Detta är en spröd och god kaka för jordnötsälskare!


Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser

  • 1 cup (2.3 dl) smör

  • ½ cup (1.1 dl ) jordnötssmör (gärna med bitar

  • )½ (1.1 dl) cup socker

  • ½ (1.1 dl) cup råsocker

  • 1 stort ägg

  • 1 ½ (3.5 dl) cup mjöl

  • 1 tesked bakpulver

  • 1 cup (2.3 dl) mjölkchoklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 g

  • Blanda smör, allt socker och jordnötssmöret i en skål och vispa tills det är krämigt. Använd gärna en köksassisten då detta behöver mixas i cirka 5 minuter

  • Under tiden allt mixas tillsätter du ägget

  • Blanda sedan i alla torra ingredienser, vispa inte!

  • Finhacka mjölkchokladen och blanda i smeten.Ta därefter två teskedar och klicka smeten på ett bakplåtspapper. Om du älskar lika stora kakor som jag, så kan du gärna vara lite extra generös med den där teskeden! Se till att kakorna inte ligger för tätt inpå varandra då de kommer att flyta ut

  • Strö på socker (inte för mycket!) och tryck till lite med baksidan av ett glas. De ska vara cirka en centimeter tjocka. Nu kan du forma ojämnheterna med händerna så kakorna blir runda och snygga

  • Grädda i cirka 15 min. De ska få färg på kanterna.

Tips

Det är oerhört viktigt att alla ingredienser är rumsvarma, inklusive ägget! Om någon av ingredienserna är kalla kommer smeten att skära sig. Detta innebär att vatten och fett separeras, vilket kan ändra konsistensen på kakorna. Jag köper alltid 100 g chokladkakor som dessutom är tunna, och för att slippa hacka chokladen brukar jag banka hela chokladkakan med papper och allt mot köksbänken. Prova gärna, det är väldigt terapeutiskt!

0 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com