• Nadde

Peanut butter cookies med plopp salty caramel

Det finns ett ord för jordnötssmör och det är fantastiskt! Nötter, choklad och karamell är ju en underbar kombination. Jag kan sitta i flera timmar och försöka klura ut vad jag skulle kunna använda jordnötssmör till. I know, det är lite knasigt ;) Här kommer i alla fall ett recept för dig som är lika beroende av jordnötssmör, choklad och karamell som jag är.



Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser

  • 1/2 cup (115 g) rumsvarmt smör

  • 2/3 cup (165 g) rumsvarmt jordnötssmör (crunchy eller slät, välj vilken du gillar bäst :) )

  • 1 cup råsocker (250 g) (det är lite brunare och ger en kolaton, du kan självklart välja vanligt strösocker. Ändra då till 225 g, då detta är konverterat från amerikanska mått och råsocker väger lite mer)

  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt (inget måste)

  • 1 stort ägg (rumsvarmt)

  • 1 1/2 cup (225 g) mjöl

  • 3/4 tsk bikarbonat

  • 1/4 tsk salt

  • 3 st plopp salty caramel-chokaldkakor (självklart kan du ta vanlig center). Detta motsvarar 240 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader

  • Blanda det rumsvarmt smöret med jordnötssmöret (också rumsvarmt)

  • Häll i sockret och vaniljen och vispa allt tills det blir krämigt (cirka 3 min)

  • Tillsätt ägget och vispa 1 min till

  • I en separat bunke blandar du bikarbonatet med mjölet och saltet

  • Rör sedan ner det med smörblandningen och knåda med händerna så allt är blandat

  • Tillsätt den hackade ploppen

  • Rulla sedan bollar och lägg dem på en plåt

  • Baka i 12-14 min i mitten av ugnen. De ska få lite färg på kanterna

  • Låt kallna i 10 min innan servering



12 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com