• Nadde

Peanut butter cookies med plopp-ganache

Jordnötssmör cookies igen! Man kan aldrig få nog av det. Den lena plopp ganachen i mitten av den sega jordnötssmörs-kakan är to die for ;) Man får någon slags utomkroppslig upplevelse så det känns som att man svävar på moln :D


Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser - kakor

  • 1/3 cup (113 g) rumsvarmt smör

  • 1/3 cup (85 g) jordnötssmör (rumsvarmt)

  • 2/3 cup (84 g) rörsocker

  • 1 stort ägg (rumsvarmt)

  • 1 tsk vanilj

  • 1 cup (225 g) vetemjöl

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1/4 tsk salt


Gör så här

  • Vispa smöret och jordnötssmöret krämigt

  • Tillsätt sedan sockret och fortsätt vispa i en halv minut

  • Tillsätt ägget och vaniljen och vispa i cirka en halv minut till

  • Blanda mjölet, saltet och bikarbonatet i en separat bunke

  • Rör sedan ner mjölblandningen med resten

  • Täck med plast och ställ in i kylskåpet i 30 min

  • Rulla sedan små bollar

  • Baka i 7-9 min i 175 grader

  • Låt dem kallna


Ingredienser - ploppganache

  • 3 plopp chokladkakor

  • 1 dl grädde


Gör så här

  • Hacka ploppen

  • Värm upp grädden i en separat så den nästan kokar

  • Häll över ploppen och rör om tills den blir slät

  • Om den inte riktigt smälter så kan du ställa in den i micron ett par sekunder

  • Låt kallna i kylskåpet innan du spritsar den på kakorna






17 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com