• Nadde

Påskmaränger

Detta är ett superenkelt recept på en maräng som är väldigt fast i konsistensen och ger en härlig glans på marängerna.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 300 g strösocker

  • 150 g äggvita


Gör så här

  • Häll upp sockret i en plåt och stoppa i ugnen i 200 g

  • "Baka" i 7 minuter

  • Under tiden vispar du äggvitan till en fast konsistens, du ska kunna vända skålen upp och ner

  • Tillsätt nu lite i taget av det varma sockret

  • Vispa i cirka 5 minuter

  • Ta lite av marängen mellan två fingrar för att känna om det är grynigt, om ja fortsätt vispa lite till

  • När marängen är klar kan du lägga upp den i flera skålar med lite färgpasta

  • Rör försiktigt om när du blandar färgerna, vi vill inte förstöra marängen

  • Sänk temperaturen på ugnen till 100 grader

  • Spritsa marängerna

  • Ställ in i ugnen i cirka 45 minuter (beror på storlek)

  • Öppna inte ugnen under tiden allt bakas, då kan sprickor bildas



9 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com