• Nadde

Påskdessert

Uppdaterad: apr 23

Desserten består av flera olika lager. Längst ner i glaset ligger en passionsfrukts-pannacotta med vit choklad, därefter en bananmousse och en gelé på passionsfrukt och citron. Den är spritsad med en citronmousse och lemoncurd. Mellan ligger en maräng. På toppen sitter en citronkaka med bananpannacotta.


Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - passionsfruktspannacotta

  • 2 dl grädde

  • 100 g vit choklad

  • 2 msk passionsfrukt (silad)

  • 1.5 gelatinblad



Gör så här - passionsfruktspannacotta

  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

  • Hacka chokladen

  • Sila passionsfrukten

  • Blanda alla ingredienser utom gelatinet, i en kastrull

  • Värm upp till allt har smält

  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen

  • Lägg i gelatinbladen i kastrullen och smält på låg värme

  • Ställ glas på snedden, jag la mina i lite folie i en äggkartong

  • Häll upp pannacotta försiktigt och ställ in i kylskåpet till det stelnar innan du börjar med nästa lager


Ingredienser - bananmousse

  • 80 g skumbananer

  • 3 dl grädde

Gör så här - bananmousse

  • Smält bananer och grädde på låg värme, det får inte koka

  • Häll upp i glasen


Ingredienser - passionsfrukt och citrongelé

  • 1 dl passionsfrukt (silad)

  • 1 dl citronsaft

  • 1 dl socker

  • 1.5 tsk gelatinpulver


Gör så här - passionsfrukt och citrongelé

  • Ta en matsked av fruktsaften och blanda med gelatinpulvret

  • Värm sedan upp resterande fruktsaft med sockret

  • Tillsätt gelatinet och blanda med den varma fruktsaften tills allt har smält

  • Låt svalna lite och häll sedan upp i glasen



Ingredienser - lemoncurd

  • Rivet skal från 2 ekologiska citroner

  • 5 äggulor + 2 hela ägg

  • 110 g socker

  • 110 ml citronsaft

  • 60 g kallt smör (tärnat i små bitar)

Gör så här - lemoncurd

  • Blanda alla ingredienser utom smöret (låt smöret stå i kylskåpet så länge)

  • Rör om under låg värme tills det har tjocknat, tyvärr tar det en stund :)

  • När det äntligen har börjat tjockna och man kan se spår i krämen under omrörning, ta bort kastrullen från spisen och tillsätt det kalla tärnade smöret och rör om tills allt har smält

  • Häll upp i en skål och ställ i kylen i cirka 2 h



Ingredienser - Citronmousse

  • 1 dl grädde (40 %)

  • 1/2 lemoncurd

Gör så här - Citronmousse

  • Vispa grädden

  • Blanda i lemoncurden



Ingredienser - Citronkaka

  • 225 g (1 cup) rumsvarmt smör

  • 110 g (1 cup) florsocker

  • 2 msk citronsaft

  • 320 g (2 1/2 cup) mjöl



Gör så här - Citronkaka

  • Sätt ugnen på 190 grader

  • Blanda det rumsvarma smöret med florsocker och citronsaft

  • Rör ihop tills det blir krämigt

  • Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg (överarbeta den inte)

  • Denna deg behöver ej kylas, du kan trycka ut kakor direkt

  • Baka i cirka 6 minuter, de ska få lite färg på kanterna



Ingredienser - passionsfruktspannacotta

  • 2 dl grädde

  • 100 g vit choklad

  • 1 gelatinblad

  • Bananextrakt (eller annan valfri extrakt)

Gör så här - passionsfruktspannacotta

  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

  • Hacka chokladen

  • Blanda alla ingredienser utom gelatinet, i en kastrull

  • Värm upp till allt har smält

  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen

  • Lägg i gelatinbladen i kastrullen och smält på låg värme

  • Häll upp pannacotta försiktigt i en tunn silikonform


Ingredienser - maräng

  • 150 g äggvita

  • 300 g socker


Gör så här - maräng

  • Häll upp sockret i en ugnsform

  • Sätt ugnen på 200 grader

  • Vispa upp äggvitan fast, tills man kan vända skålen upp och ner

  • Baka sockret i 7 minuter

  • Under vispning tillsätter du lite i taget av det varma sockret

  • Vispa i cirka 5 minuter

  • Baka marängerna i 45 minuter för så pass små maränger







13 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com