• Nadde

Påskcupcakes



Svårighetsgrad (lätt)

Receptet på själva cupcakesen är hämtat från the scran line.


Ingredienser – Cupcakes

  • 429 g mjöl

  • 265 g socker

  • 1/2 tsk salt

  • 3 tsk bakpulver

  • 125 g osaltat smör, rumsvarmt

  • 375 ml mjölk

  • 125 ml solrosolja/rapsolja

  • 2 msk yoghurt

  • 1 msk vaniljextrakt eller paste. Pulver går också bra

  • 2 stora ägg

Gör så här - Cupcakes

  • Sätt ugnen på 160 grader

  • Blanda alla torra ingredienser

  • Tillsätt sedan smöret och rör om till den får en sandig textur

  • Blanda olja, mjölk, yoghurt, extrakt och ägg i en separat skål, blanda

  • Häll därefter de blöta ingredienserna i de torra och rör om

  • Häll upp blandningen i cupcakeformar. Smeten ska täcka cirka 3/4 av formen.

  • Baka i 20-25 min

  • Låt kallna.

Ingredienser – Lemon curd

  • 2 citroner, sköljda

  • 2 äggulor

  • 1 ägg

  • 2 dl socker

  • 100 g smör, tärna.

Gör så här - Lemon curd

  • Riv skalet från citronerna, undvik att få med det vita eftersom det är beskt

  • Pressa ur saften från citronerna

  • Blanda skal och saft med äggen och sockret

  • Ställ skålen över ett vattenbad

  • Vispa tills krämen tjocknar

  • Det är oerhört viktigt att man vispar hela tiden eftersom det annars blir äggröra. Det tar cirka 15-20 min innan krämen tjocknar. När krämen har tjocknat, ta bort den från kastrullen och rör ner smöret, en smörklick i taget

  • Låt svalna. Ställ sedan in i kylskåpet

Ingredienser - Frosting

  • 250 g rumsvarmt smör

  • 500 g florsocker

  • 2 msk grädde (rumsvarmt)

  • 1 tsk vaniljextrakt eller pulver

Gör så här - Frosting

  • Med en elvisp eller köksassistent, vispa smöret i cirka 5 minuter så det ökar i volym och nästan blir vitt

  • Under tiden du vispar tillsätter du florsockret. Häll inte i allt direkt

  • När allt är blandat tillsätter du grädden, fortsätt vispa under tiden

  • Tillsätt vaniljen

  • Fortsätt vispa i cirka 5 minuter

Dekorering

Börja med att ta 3 spritspåsar och fyll dem med olika färger, stoppa sedan tyllen i en stor spritspåse och därefter de små spritspåsarna inuti den stora. Alternativt kan du ta en stor bit plastfolie , klicka ut de olika färgerna på rad, vik ihop den till en korv, klipp änden och stoppa i den i en spritspåse.


  • Gröp ur cupcaken i mitten och spritsa i lemoncurden

  • Dela upp frostingen i 4 skålar och tillsätt färgerna, gul, grön, rosa och brun

  • Häll i frostingen i spritspåsarna, utom den bruna som du får ta en separat påse till

  • Sätt dit tyllen och skruva på kopplingen

  • Spritsa i en cirkulär rörelse.Ta en grästyll och spritsa ett fågelbo Dekorera med godisägg. Servera!

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com