• Nadde

Nutella och chokladtarte

En dessert för någon som älskar nötter och choklad. Krispigt pajskal med crunchy nutella och len och krämig ganache. Tarten är sedan toppad med en chokladmousse, grädde, karamell och chokladbitar.


Ingredienser - Chokladmousse (valfritt)

  • 3 dl grädde (40% fett)

  • 2 gelatinblad

  • 200 g marabouchoklad


Gör så här - Chokladmousse

  • Blanda grädde och hackad choklad i en kastrull på låg värme. Rör försiktigt om tills allt är smält, ta bort från spisen, krama ur gelatinbladen och rör ner i chokladgrädden tills allt har smält

  • Ställ in i kylskåpet när den har kallnat

  • Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar eller helst över natten

  • Vispa sedan upp detta till den får en fluffig konsistens

  • Fyll en silikonform och stoppa i frysen ett par timmar


Ingredienser - pajdeg

  • 192 g (1 1/2 cups) vetemjöl

  • 35 g (1/3 cup) florsocker (jag använde smaksatt med choklad, det är därför den är brun)

  • 1/4 tsk salt

  • 113 g (1/2 cup) smör

  • 1 stor äggula

  • 2 tsk grädde

  • 1/2 tsk vaniljextrakt

  • 1/2 tsk vaniljpulver


Gör så här - pajdeg

  • Blanda florsocker, mjöl, vaniljpulver och salt

  • Tillsätt smöret, ägget, grädden och extrakten

  • Knåda ihop till en deg, var försiktig med att jobba för mycket med degen då gluten bildas och degen kommer att sjunka och få en seg konsistens

  • Lägg degen i plast och stoppa in i kylen i 1 timme

  • Kavla ut degen

  • Lägg degen i formen

  • Stick med en gaffel i pajdegen

  • Baka i 190 grader i cirka 10 minuter, degen ska hinna få lite färg på kanterna


Ingredienser - Nutella

  • 130 g (8 oz) rostade hasselnötter

  • 120 g (1 cup) florsocker

  • 1 tsp salt

  • 40 g (1/4 cup) mjölkchoklad


Gör så här - Nutella

  • Rosta hasselnötterna i 175 grader i 10 min, rör om emellanåt

  • Mixa nötterna i en matberedare till en smet bildas

  • Låt det gärna vara småbitar kvar för en crunchy nutella

  • Smält chokladen och blanda i

  • Rör ner florsockret


Ingredienser - ganache

  • 113 g grädde

  • 90 ml


Gör så här - ganache

  • Värm upp grädden

  • Häll över chokladen

  • Rör om allt till det har smält

  • Värm i micron ett par sekunder om det inte smälter

  • Låt inte den bli för kall och stelna innan du fyller pajen, se nedanstående steg


Fyll pajskalet

  • Lägg först i Nutella i botten

  • Lägg sedan över ett tunt lager med dulce de leche

  • Häll över ganache i tarten, ställ in i kylen i minst 30 minuter

  • Dekorera med chokladmoussen, grädde och annat valfritt du känner för

0 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com