• Nadde

Nötpaj med karamell

Detta är en krispig minipaj med en nötig karamellfyllning. Jag hittade på detta recept när jag var riktigt sugen på rostade nötter och karamell, samtidigt ville jag göra något litet jag kunde frysa.


Ingredienser - pajdeg

  • 192 g (1 1/2 cups) vetemjöl

  • 35 g (1/3 cup) florsocker

  • 1/4 tsk salt

  • 113 g (1/2 cup) smör

  • 1 stor äggula

  • 2 tsk grädde

  • 1/2 tsk vaniljextrakt

  • 1/2 tsk vaniljpulver


Gör så här - pajdeg

  • Blanda florsocker, mjöl, vaniljpulver och salt

  • Tillsätt smöret, ägget, grädden och extrakten

  • Knåda ihop till en deg, var försiktig med att jobba för mycket med degen då gluten bildas och degen kommer att sjunka och få en seg konsistens

  • Lägg degen i plast och stoppa in i kylen i 1 timme

  • Kavla ut degen

  • Lägg degen i formen

  • Stick med en gaffel i pajdegen

  • Baka i 190 grader i cirka 10 minuter, degen ska hinna få lite färg på kanterna


Ingredienser - nötfyllning

  • 100 g hasselnötter

  • 100 g jordnötter

  • 1 burk dulce de leche


Gör så här - nötfyllning

  • Blanda hasselnötter och jordnötter

  • Rosta i ugnen i 190 grader i cirka 10 minter, rör om emellanåt

  • Låt kallna

  • Hacka nötterna

  • Blanda nötterna med dulce de lechen




6 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com