• Nadde

Morotscupcakes med nötter & karamell

Supersaftiga morotscupcakes med en grädd och philadelphiabaserad frosting, toppad med rostade nötter. Cupcaken är också fylld med karamell och rostade nötter. Tål du eller gillar inte nötter kan du skippa dem och bara använda dulce de leche till fyllningen.





Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - karamell och nötblandning

  • 1 burk dulce de leche

  • 100 g hasselnötter

  • 100 g pekannötter

  • 100 g mandel


Gör så här - karamell och nötblandning

  • Blanda alla nötterna och rosta i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, rör om emellanåt

  • Låt kallna

  • Hacka grovt

  • Spara lite till dekoration

  • Blanda resten med dulce de lechen


Ingredienser - cupcake

  • 400 g (2 cups) strösocker

  • 300 g (1 1/4 cups) olja

  • 4 stora ägg

  • 453 g (1 lb) fint rivna morötter

  • 256 g (2 cups) vetemjöl

  • 2 tsk bikarbonat

  • 1 1/2 tsk salt

  • 4 tsk kanel


Gör så här - cupcake

  • Blanda socker, olja och ägg, vispa

  • Tillsätt de fint rivna morötterna, kanel och salt

  • Blanda vetemjöl och bikarbonat i separat skål

  • Rör sedan försiktigt ner mjölblandningen

  • Baka i 175 g i cirka 15 minter (beror på hur stora muffins du gör och vad du har för ugn) kolla med en sticka så de inte är kladdiga


Ingredienser - frosting

  • 200 g philadelphiaost

  • 3.5 dl grädde

  • 3 msk florsocker


Gör så här - frosting

  • Vispa upp grädden till den börjar bli fast

  • Tillsätt philadelphia och vispa till den får en fast konsistens

  • Rör ner florsockret


Sätt ihop cupcaken

  • När de har kallnat karva ur lite kaka i mitten

  • Spritsa ner nöt och karamellblandningen

  • Spritsa sedan frostingen och toppa med nötter


©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com