• Nadde

Mirror glaze tårta - persika & hallon



Svårighetsgrad (svår)


Ingredienser - hallonsylt

  • 500g hallon

  • 325 g syltsocker


Gör så här - hallonsylt

  • Koka tills det börjar tjockna. Det fortsätter tjockna när den kallnar, så koka inte den allt för hård


Ingredienser - hallonmousse

  • 2 msk vatten

  • 3 msk gelatinpulver

  • 180 ml vispgrädde

  • 55 florsocker

  • 170 g cream cheese

  • 140 hallonsylt


Gör så här - hallonmousse

  • I en skål blandar du vatten och gelatinpulver, låt stå

  • Vispa sen grädden, den ska fortfarande vara lite lös

  • Tillsätt sedan cream cheese och florsocker, vispa så allt är blandat

  • Rör sedan ner hallonsylten


Ingredienser - persikokompott

  • 500g persikor

  • 325 g syltsocker


Gör så här - persikokompott

  • Hacka persikorna i små bitar

  • Koka tills det börjar tjockna. Det fortsätter tjockna när den kallnar, så koka inte den allt för hård

  • Mixa med en stavmixer


Ingredienser - persikomousse

  • 2 msk vatten

  • 3 msk gelatinpulver

  • 180 ml vispgrädde

  • 55 florsocker

  • 170 g cream cheese

  • 140 persikokompott


Gör så här - persikomousse

  • I en skål blandar du vatten och gelatinpulver, låt stå

  • Vispa sen grädden, den ska fortfarande vara lite lös

  • Tillsätt sedan cream cheese och florsocker, vispa så allt är blandat

  • Rör sedan ner persikokompotten


Ingredienser - Mirror glaze

  • 150 g vatten

  • 300 g strösocker

  • 300 g glykos

  • 200 g sötad kondenserad mjölk

  • 21 g gelatinpulver + 4 msk vatten

  • 330 g vit hackad choklad

  • Turkos pulverfärg

  • Extrakt


Gör så här - mirror glaze

  • Börja med att hacka chokladen, ställ åt sidan

  • Blanda 4 msk vatten med gelatinpulvret, rör om och ställ åt sidan

  • I en kastrull blandar du vatten, socker och glykos, koka till den når 103 grader

  • Häll i gelatinet och rör om tills allt har smält

  • Häll i den kondenserade mjölken och rör om

  • Häll allt över chokladen, blanda i färgen

  • Mixa med en stavmixer tills allt är blandat, försök att undvika att få i för mycket luft

  • Sila glazen 2 gånger för att få bort luftbubblorna

  • Låt den kallna till 32/34 grader

  • Jag brukar röra om försiktigt emellanåt och samtidigt kolla temperaturen

  • När den har kallnat tillräckligt, ta ut silikonformen från frysen och tryck ut den

  • Ta en plåt, ställ smala glas, eller något annat som är smalare än själva moussen

  • Häll över rikligt med glaze. Den stelnar fort så häll ganska snabbt

  • Peta sedan in det som har runnit, mot mitten, lyft sedan försiktigt över till botten


Ingredienser - Macarons

  • 300 g mandelmjöl

  • 300 g florsocker

  • 110 g äggvita

  • 300 g strösocker

  • 75 g vatten

  • 110 g äggvita



Gör så här - Macarons

  • Mixa mandelmjöl och florsocker, detta för att få ett så fint mjöl som möjligt, utan bitar

  • Sila därefter och blanda med 110 g äggvita, ställ åt sidanI en kastrull blandar du strösocker och vatten

  • Koka upp sockerlagen till 115 grader, pensla med lite vatten på sidorna för att undvika kristallisering

  • Samtidigt som detta kokar börjar du vispa äggvitan

  • När sockerlagen når 118 grader tar du bort den från spisen

  • Nu gäller det att hälla en tunn stråle med sockerlag samtidigt som du vispar. Lättast är självklart att använda en köksassistent :)

  • Tillsätt gärna lite smakextrakt

  • Vispa i cirka 8 min, marängen ska ha kallnat

  • Blanda i lite i taget av marängen i den andra bunken med mandelmjölet

  • Rör försiktigt ner det

  • Vänd runt blandningen till du får en konsistens som ibland kallas för "the ribbon stage" Den ska med andra ord gå att ringla men absolut inte rinna





18 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com