• Nadde

Mazariner/Katalaner




Ingredienser - deg

  • 100 g rumsvarmt smör

  • ½ dl strösocker

  • 1 ägg

  • 3 dl vetemjöl


Gör så här - deg

  • Blanda alla ingredienser i en skål till en deg formas

  • Sätt degen i plast och låt stå i kylen i cirka 20 min

  • Ta sedan fram den och kavla ut på en mjölad bänk

  • Tryck ut former större än mazarinformen och skär längst med kanterna

  • Stoppa in formarna i kylskåpet under tiden fyllningen görs


Ingredienser - fyllning

  • 200 g mandelmassa

  • 100 g smör, rumsvarmt

  • 2 msk strösocker

  • 2 ägg

  • 1.5 dl jordgubbssylt


Gör så här - fyllning

  • Alla ingredienser måste vara rumsvarma

  • Rör om allt till en smet (det kan se lite småklumpigt ut, men det är helt okej)

  • Lägg nu sylt i botten på formarna och spritsa sedan mazarinfyllning över


Glasyr

  • Blanda florsocker med ett par droppar citron, ta lite i taget så det ej blir för löst

  • Det ska precis vara på gränsen till rinnande konsistens

  • Om du smaksätter den med extrakt och/eller tillsätter färg, tänk på att det också är vätska

  • Jag tycker citronen ger en bra syra och balans till det söta. Vatten med florsocker kan lätt bli för sött






3 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com