- Nadde
Maränger

Detta är en härligt seg och god maräng som är perfekt att spritsa!
Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser
300 g socker
150 g äggvita
Turkos färg (paste)
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200 grader över och undervärme
Var noga när du separerar äggulan från vitan, minsta lilla gula som kommer med förstör marängsmeten. Se till att skålen är helt ren
Vispa äggvitan till hårt skumt, börja på den lägsta hastigheten i ett par minuter till bubblorna är helt borta, och öka sedan till högsta
Det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det rinner ut
Under tiden äggvitan vispas strö allt socker på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter
Starta sedan köksassistenten på högsta hastigheten och tillsätt lite i taget av det varma sockret
Vispa därefter i cirka 6 minuter efter att allt socker är tillsatt. Alla sockerkristaller ska vara upplösta, du kan testa detta genom att ta lite av smeten på fingrarna och känn efter om det är kornigt, om den är helt slät kan du sluta vispa, om inte fortsätt vispa i cirka en minut
Ta den turkosa färgen och rör försiktig i den
Sänk värmen till 110 grader över och undervärme och sätt in plåten längst ner, ta sedan ut plåten efter cirka 1 timme och 40 minuter. Detta varierar alltid från ugn till ugn. Om du har varmluft får du ofta sänka ett par grader