• Nadde

Krämig chokladpaj

Uppdaterad: 7 jan 2019




Detta är en krämig och fruktansvärt god chokladpaj med en krispig pajbotten som är perfekt för chokladälskare. Den mörka chokladen bidrar till en välbalanserad paj som är lagom söt.


Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser - Pajskal

  • 250 g mjöl

  • 113 g smör

  • 100 g florsocker

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk mjölk

  • 2 äggulor

Gör så här - Pajskal

  • Blanda mjöl, smör och florsocker med händerna tills du får en smulig konsistens

  • Tillsätt vanilj, salt, äggulor och mjölkenJobba med den tills du får en deg

  • Lägg degen i plast och låt stå i kylen i 30 min

  • Kavla degen tunnRulla degen på kaveln och lägg över pajformen

  • Rulla kaveln över formen för att få bort överskottet

  • Gör hål i botten med en gaffel

  • Lägg bakplåtspapper i formen och fyll med bakbönor, om du ej har detta funkar ris. Se till att du har täckt degen så inget fastnar i den 

  • Baka i ugnen i 180 grader i cirka 10 min

  • Ta ut pajen, ta bort bakplåtspapperet och bönorna

  • Lägg tillbaka pajen i ugnen i cirka 5 min

Ingredienser - Chokladkräm

  • 1  1/2 cup socker

  • 1/4 cup maizenamjöl

  • 1/4 tsk salt

  • 1 1/2 cup röd mjölk

  • 1 1/2 cup grädde

  • 1 tsk vanilj

  • 4 äggulor

  • 2 msk smör

  • 175 g mörk choklad

Gör så här - Chokladkräm

  • Blanda alla torra ingredienser först, blanda sedan i allt utom chokladen och smöret i en kastrullRör om under medelhög värme, det får inte koka, då blir det äggröra :), så se till att vispa hela tiden

  • När krämen är tjock tar du bort den från värmen och tillsätter chokladen, rör om tills allt är smält

  • Rör sedan ner smöret

  • Häll chokladkrämen i pajskalet och ställ in i kylen ett par timmar

  • Toppa gärna med lite mandelflarn och servera med grädde

10 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com