• Nadde

Kaffekakor

En kaka som passar den som föredrar lite mindre söta kakor. Det är en kaka med kaffesmak i form av en böna. Den är lite spröd på utsidan och mjuk på insidan.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 1.5 msk snabbkaffe

  • 2 msk mjölk

  • 115 g (1 cup) vetemjöl. Ta bort 2 msk av mjölet och ersätt med maizena

  • 2 msk kakao

  • 3 msk majsmjöl (maizena)

  • 76 g (1/3 cup) rumsvarmt smör

  • 1 äggula

  • 7 msk florsocker

  • 1 tsk kaffeextrakt (valfritt)


Gör så här

  • Det ska vara cake flour i detta recept. Genom att ta bort 2 msk mjöl och ersätta med maizena skapar vi en motsvarighet till cake flour

  • Värm upp mjölken

  • Tillsätt snabbkaffet och rör till kaffet har löst upp sig

  • Ställ åt sidan

  • Vispa smör och florsocker

  • Tillsätt ägget och extrakt och vispa

  • Blanda i kaffemjölken och rör om

  • I en separat bunke blanda resten av alla torra ingredienser

  • Häll i detta med de blöta ingredienserna tills det formar en deg, överarbeta ej

  • Forma till kaffebönor, du väljer själv hur stora

  • Ta en matkniv och gör en skåra i mitten

  • Ställ in kakorna i kylskåpet i en halvtimme

  • Baka i 160 grader i cirka 12 minuter (beroende på hur stora du gjorde dem)

  • Låt kallna och doppa ena sidan i mjölkchoklad





1 visning

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com