- Nadde
Kaffekakor
En kaka som passar den som föredrar lite mindre söta kakor. Det är en kaka med kaffesmak i form av en böna. Den är lite spröd på utsidan och mjuk på insidan.

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser
1.5 msk snabbkaffe
2 msk mjölk
115 g (1 cup) vetemjöl. Ta bort 2 msk av mjölet och ersätt med maizena
2 msk kakao
3 msk majsmjöl (maizena)
76 g (1/3 cup) rumsvarmt smör
1 äggula
7 msk florsocker
1 tsk kaffeextrakt (valfritt)
Gör så här
Det ska vara cake flour i detta recept. Genom att ta bort 2 msk mjöl och ersätta med maizena skapar vi en motsvarighet till cake flour
Värm upp mjölken
Tillsätt snabbkaffet och rör till kaffet har löst upp sig
Ställ åt sidan
Vispa smör och florsocker
Tillsätt ägget och extrakt och vispa
Blanda i kaffemjölken och rör om
I en separat bunke blanda resten av alla torra ingredienser
Häll i detta med de blöta ingredienserna tills det formar en deg, överarbeta ej
Forma till kaffebönor, du väljer själv hur stora
Ta en matkniv och gör en skåra i mitten
Ställ in kakorna i kylskåpet i en halvtimme
Baka i 160 grader i cirka 12 minuter (beroende på hur stora du gjorde dem)
Låt kallna och doppa ena sidan i mjölkchoklad