• Nadde

Kaffeglass

Jag älskar kaffe och jag älskar glass. Att kombinera detta är helt enkelt underbart. Detta är perfekt för dig som älskar kaffe! Om du vill ha en ännu mer vuxen smak kan du byta ut espresson mot lite baileys.

Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl

  • 1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • 1 msk espresso

  • 1/2 dl hela kaffebönor


Gör så här

  • Börja med att krossa kaffebönorna

  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan

  • Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigt

  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret 

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Tillsätt kaffebönorna och espresson

  • Vispa i cirka 7 min

  • Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar och sila sedan

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

Tips

Om du vill servera glassen på ett lite roligare och proffsigare sätt, använd gärna en silikonform. Häll upp glassen direkt i silikonformen efter du har kört den i glassmaskinen. Ställ in i frysen till den har stelnat, ta ut den i formen och servera direkt. Du kan även göra en trendig mirror-glaze och hälla över glassen, recept hittar du här

6 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com