- Nadde
Kaffeglass
Jag älskar kaffe och jag älskar glass. Att kombinera detta är helt enkelt underbart. Detta är perfekt för dig som älskar kaffe! Om du vill ha en ännu mer vuxen smak kan du byta ut espresson mot lite baileys.

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser
Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl
1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl
Socker 3/4 cups (450 g)
Äggulor, 6 st
1 msk espresso
1/2 dl hela kaffebönor
Gör så här
Börja med att krossa kaffebönorna
I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan
Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigt
Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka
Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen
Tillsätt kaffebönorna och espresson
Vispa i cirka 7 min
Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar och sila sedan
Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då
Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar
Ställ in i frysen i ett par timmar
Tips
Om du vill servera glassen på ett lite roligare och proffsigare sätt, använd gärna en silikonform. Häll upp glassen direkt i silikonformen efter du har kört den i glassmaskinen. Ställ in i frysen till den har stelnat, ta ut den i formen och servera direkt. Du kan även göra en trendig mirror-glaze och hälla över glassen, recept hittar du här