• Nadde

Körsbär och mandelpaj

Uppdaterad: sep 27

Denna paj består av en spröd pajbotten, hemmagjord körsärssylt och mandelfyllning.


Ingredienser - pajskal

  • 192 g (1 cup + 1/2 cup) mjöl

  • 35 g (1/3 cup) florsocker

  • 113 g (1/2 cup) rumsvarmt smör

  • 1 äggula

  • 2 tsk grädde

  • 1/2 tsk vaniljextrakt eller paste

Gör så här - pajskal

  • Blanda florsocker och smör

  • Blanda med grädde, vanilj, äggula och mjöl till en deg

  • Övermixa inte, då blir degen elastisk och kommer att krympa i ugnen

  • Kyl degen i en timme

  • Kavla ut tunn deg i pajformarna

  • Kyl pajformarna i en halvtimme


Ingredienser - körsbärssylt

  • 500 g körsbär

  • 200 g syltsocker


Gör så här - körsbärsylt

  • Koka allt tills det tjocknar

  • Låt kallna


Ingredienser - mandelfyllning

  • 80 gram mandelmassa

  • 2 tsk socker

  • 2 msk rumsvarmt smör

  • 1 ägg

  • 1 msk vetemjöl


Gör så här - mandelfyllning

  • Blanda socker och mandelmassa, kör i en köksassistent om möjligt

  • Vispa i rumsvarmt smör till allt är blandat

  • Tillsätt ägget och vispa till en fin smet

  • Rör ner mjölet


Sätt ihop pajen

  • Sätt ugnen på 175 grader

  • Gör små hål med en gaffel i pajen

  • Tillsätt sylt

  • Spritsa mandelfyllningen

  • Lägg på lite mandelflarn

  • Baka i ugnen i cirka 12 min, beroende på vad du har för ugn, samt storleken på pajen

  • När pajen har fått ljusbrun färg som på bilden nedan, är den klar


4 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com