• Nadde

Julpaket - praliner med gräddnougat



Denna fyllning smakar precis som gräddnougaten i Aladdinasken. Den är dessutom superenkel att göra


Ingredienser - Fyllning

  • 200 g nougat

  • 50 g mörk choklad (60-70%)

  • 1 dl + 2 msk vispgrädde (40%)

  • 1 tsk honung

Gör så här - Fyllning

  • Börja med att finhacka nougat och choklad, lägg den i en bunke

  • Koka upp grädden tillsammans med honungen

  • Häll över grädden i bunken med nougaten och chokladen

  • Rör om tills allt har smält och är noga blandat

  • Låt stå i rumstemperatur tills den har kallnat

  • Ställ i kylskåpet i minst en timme. Den ska tjockna

Praliner - Skalet

Här är det viktigt att man tempererar chokladen för att få härligt fina glansiga och hårda praliner. Använd en finare choklad, helst med hög kakaohalt. Jag rekommenderar därmed inte att man gör praliner på Marabou, förutom i själva fyllningen.

Se detta klipp från bbcgoodfood för hur man tempererar choklad


https://www.bbcgoodfood.com/videos/techniques/how-temper-chocolate


60 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com