- Nadde
Julpaket - praliner med gräddnougat

Denna fyllning smakar precis som gräddnougaten i Aladdinasken. Den är dessutom superenkel att göra
Ingredienser - Fyllning
200 g nougat
50 g mörk choklad (60-70%)
1 dl + 2 msk vispgrädde (40%)
1 tsk honung
Gör så här - Fyllning
Börja med att finhacka nougat och choklad, lägg den i en bunke
Koka upp grädden tillsammans med honungen
Häll över grädden i bunken med nougaten och chokladen
Rör om tills allt har smält och är noga blandat
Låt stå i rumstemperatur tills den har kallnat
Ställ i kylskåpet i minst en timme. Den ska tjockna
Praliner - Skalet
Här är det viktigt att man tempererar chokladen för att få härligt fina glansiga och hårda praliner. Använd en finare choklad, helst med hög kakaohalt. Jag rekommenderar därmed inte att man gör praliner på Marabou, förutom i själva fyllningen.
Se detta klipp från bbcgoodfood för hur man tempererar choklad
https://www.bbcgoodfood.com/videos/techniques/how-temper-chocolate