- Nadde
Jordnötsglass
Uppdaterad: 3 apr 2019
Denna glass är för en riktig jordnötsälskare. Den påminner lite om snickers och vem älskar inte en seg och nötig snickers! :D Är du allergisk kan du alltid byta jordnötssmöret mot något annat, exempelvis jordgubbssylt eller varför inte lemoncurd? Det finns oändligt många kombinationer.

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser
Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl
1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl
Socker 3/4 cups (450 g)
Äggulor, 6 st
1 dl jordnötssmör
1 dl hackad marabouchoklad
Gör så här
I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan
Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigtVärm upp mjölken och grädden, det får inte koka
Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen
Tillsätt chokladVispa i cirka 7 min
Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar
Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då
Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar
Under tiden den körs i maskinen tillsätter du jordnötssmöret
Ställ in i frysen i ett par timmar
Tips
Om du vill servera glassen på ett lite roligare och proffsigare sätt, använd gärna en silikonform. Häll upp glassen direkt i silikonformen efter du har kört den i glassmaskinen. Ställ in i frysen till den har stelnat, ta ut den i formen och servera direktDu kan även göra en trendig mirror-glaze och hälla över glassen, recept hittar du här
