• Nadde

Jordnötsglass

Uppdaterad: 3 apr 2019

Denna glass är för en riktig jordnötsälskare. Den påminner lite om snickers och vem älskar inte en seg och nötig snickers! :D Är du allergisk kan du alltid byta jordnötssmöret mot något annat, exempelvis jordgubbssylt eller varför inte lemoncurd? Det finns oändligt många kombinationer.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl

  • 1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • 1 dl jordnötssmör

  • 1 dl hackad marabouchoklad

Gör så här

  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan

  • Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigtVärm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret 

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Tillsätt chokladVispa i cirka 7 min

  • Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar

  • Under tiden den körs i maskinen tillsätter du jordnötssmöret

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

Tips

Om du vill servera glassen på ett lite roligare och proffsigare sätt, använd gärna en silikonform. Häll upp glassen direkt i silikonformen efter du har kört den i glassmaskinen. Ställ in i frysen till den har stelnat, ta ut den i formen och servera direktDu kan även göra en trendig mirror-glaze och hälla över glassen, recept hittar du här



3 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com