- Nadde
Jordgubbs & Chokladmousse

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser - Jordgubbsmousse (görs dagen innan den ska spritsas)
3 dl grädde (40 % fett)
3 gelatinblad (blötlägg i kallt vatten)
250 g jordgubbar
1 dl socker
Gör så här - Jordgubbsmousse
Börja med att koka jordgubbarna med sockret, tillsätt inget vatten då jordgubbar redan innehåller mycket vätska. Låt det koka med sockret tills det börjar tjockna, det kommer inte att se lika tjockt ut som sylt gör, ha tålamod! Det stelnar mer när sylten har kallnat
Medan det är varmt tillsätter du 3 blötlagda gelatinblad som du kramar ur vattnet, och rör runt i sylten tills de har smält helt
Mixa lite lätt för att undvika stora bitar av jordgubbar, annars kommer det bli svårt att spritsa
Låt detta sedan svalna över natten
Dagen efter vispar du 3 dl grädde hårt (på gränsen till smör), tillsätt sedan den nästan geléliknande sylten och rör försiktigt ner den tills allt är blandat, vispa inte
Ingredienser - Chokladmousse (görs dagen innan den ska spritsas)
3 dl grädde (40 % fett)
200 g valfri choklad, jag använde mjölkchoklad
2 gelatinblad (blötlägg i kallt vatten)
Gör så här – Chokladmousse/fluff
Finhacka 200 g choklad, häll den i en kastrull med 3 dl grädde
Smält under låg värme
Krama ur 2 gelatinblad och rör om tills allt är smält. Det är oerhört viktigt att gelatinet smälter eftersom du annars kommer att få hårda klumpar
Det får absolut inte koka, då kommer det att skära sig när du väl ska vispa upp allt. Här är det viktigt att ha tålamod, det tar en stund innan allt är smält
Låt kallna och ställ sedan in den i kylskåpet över natten
Dagen efter vispar du upp moussen till den blir fluffig
Spritsa sedan ett lager med chokladmousse i ett glas, spritsa därefter jordgubbsmoussen ovanpå
Tips
Gör aldrig dubbla satser, gör hellre moussen i två omgångar. Om du gör två omgångar blanda inte dem i samma skål! Detta kommer annars leda till att moussen skär sig.
Dekorationer
Använd en utstickare i form av ett hjärta och tryck ut i sugarpaste. Ett tips är att göra röda hjärtan till, jag gjorde misstaget att färga sugarpasten i samma färg som moussen :D