• Nadde

Hasselnöt, karamell & chokladdessert

Perfekt för den som älskar hasselnötter, choklad och karamell.


Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - mousse

  • 200 g mjölkchoklad

  • 3 dl vispgrädde (40%)


Gör så här - mousse

  • Hacka chokladen

  • Lägg i en kastrull

  • Häll i grädden och sjud på låg värme tills allt har smält (får absolut ej koka)

  • Ställ in i kylen i minst 6 h

  • Vispa därefter upp den fluffigt


Ingredienser - hasselnötskakor

  • 2 1/2 tsk snabbkaffe

  • 1 msk Baileys

  • 1 1/2 t vaniljpaste

  • 226 g rumsvarmt smör

  • 272 g (2 cup) mjöl

  • 130 g (1 cup) rostade hasselnötter

  • 134 g (3/4 cup) socker

  • 1/4 tsk salt

  • 1/2 tsk kanel


Gör så här - hasselnötskakor


  • Blanda mjöl, hasselnötter, socker och kaffe i en matberedare

  • Mal till det blir ett fint pulver

  • Tillsätt kryddorna

  • Tillsätt rumsvarmt smör till det blir en deg (övermixa ej)

  • Tillsätt vaniljen och Baileys.

  • Lägg degen i plast och stoppa i kylskåpet i 30 min

  • Kavla ut och tryck ut runda kakor

  • Baka i 175 grader i cirka 12 minuter


Ingredienser - karamell

  • 1 burk dulce de leche

  • 3 dl rostade hasselnötter


Gör så här - karamell

  • Dulce de leche är supergott, så du behöver inte alltid göra egen karamell

  • Rosta hasselnötterna i 180 grader i 10-15 min (jag använde färdigskalade)

  • Låt kallna

  • Hacka nötterna

  • Blanda med dulce de leche




3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla