- Nadde
Hasselnöt, karamell & chokladdessert
Perfekt för den som älskar hasselnötter, choklad och karamell.

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser - mousse
200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde (40%)
Gör så här - mousse
Hacka chokladen
Lägg i en kastrull
Häll i grädden och sjud på låg värme tills allt har smält (får absolut ej koka)
Ställ in i kylen i minst 6 h
Vispa därefter upp den fluffigt
Ingredienser - hasselnötskakor
2 1/2 tsk snabbkaffe
1 msk Baileys
1 1/2 t vaniljpaste
226 g rumsvarmt smör
272 g (2 cup) mjöl
130 g (1 cup) rostade hasselnötter
134 g (3/4 cup) socker
1/4 tsk salt
1/2 tsk kanel
Gör så här - hasselnötskakor
Blanda mjöl, hasselnötter, socker och kaffe i en matberedare
Mal till det blir ett fint pulver
Tillsätt kryddorna
Tillsätt rumsvarmt smör till det blir en deg (övermixa ej)
Tillsätt vaniljen och Baileys.
Lägg degen i plast och stoppa i kylskåpet i 30 min
Kavla ut och tryck ut runda kakor
Baka i 175 grader i cirka 12 minuter
Ingredienser - karamell
1 burk dulce de leche
3 dl rostade hasselnötter
Gör så här - karamell
Dulce de leche är supergott, så du behöver inte alltid göra egen karamell
Rosta hasselnötterna i 180 grader i 10-15 min (jag använde färdigskalade)
Låt kallna
Hacka nötterna
Blanda med dulce de leche