- Nadde
Hallonkola

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser
3 dl frysta hallon
50 g smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1,5 dl vit sirap
1 tsk hallonextrakt eller vaniljextrakt
Röd pastefärg (ej karamellfärg)
Gör så här
Tina hallonen och sila för att få bort alla kärnor
Klä en form med bakplåtspapper
Häll i alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka på medelhög värme
Koka till den når temperaturen 125 grader (gör gärna kulprov lite då och då, det kan hända att du får ta bort den tidigare). Om du inte vet vad ett kulprov är så tar man ett glas med kallt vatten, droppar i lite av kolan, kan du forma till en kula så är den klar
Låt kallna i rumstemperatur, ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar
Skär sedan upp den. Om den är alldeles för hård, låt den stå framme en stund innan du skär, var försiktig!