• Nadde

Hallonkola



Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser

  • 3 dl frysta hallon

  • 50 g smör

  • 3 dl strösocker

  • 2 dl vispgrädde

  • 1,5 dl vit sirap

  • 1 tsk hallonextrakt eller vaniljextrakt

  • Röd pastefärg (ej karamellfärg)


Gör så här

  • Tina hallonen och sila för att få bort alla kärnor

  • Klä en form med bakplåtspapper

  • Häll i alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka på medelhög värme

  • Koka till den når temperaturen 125 grader (gör gärna kulprov lite då och då, det kan hända att du får ta bort den tidigare). Om du inte vet vad ett kulprov är så tar man ett glas med kallt vatten, droppar i lite av kolan, kan du forma till en kula så är den klar

  • Låt kallna i rumstemperatur, ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar

  • Skär sedan upp den. Om den är alldeles för hård, låt den stå framme en stund innan du skär, var försiktig!


17 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com