• Nadde

Hallon & Lakritsglass

Lakrits och hallon passar väldigt bra ihop. Det salta från lakritsen ihop med den syrliga och söta från hallonen.




Ingredienser - glassbas

  • Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl

  • 1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • 3 msk lakritspulver och svart färg till lakritsglassen

  • Hallonextrakt och rosa färg

Gör så här - glassbas

  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan

  • Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigt

  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret 

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Vispa i cirka 7 min

  • Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar och sila sedan

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjockna

  • Rör ner lakritsåsen i slutet

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

  • Gör samma bas igen och blanda istället i purén i slutet


Ingredienser - hallonpuré

  • 170 g frysta hallon

  • 25 g socker

  • Hallonextrakt (valfritt)


Gör så här - hallonpuré

  • Blanda socker och hallon

  • Koka upp till det tjocknar lite

  • Sila allt

  • Låt purén kallna


Ingredienser - lakritssås

  • 1 dl grädde

  • 50 g marabou lakrits

  • 80 g lakritskick

  • Svart ätbar färg (paste)

  • 2 msk lakritspulver


Gör så här - lakritssås

  • Blanda alla ingredienser

  • Smält under låg värme

  • Lått kallna



1 visning

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com