• Nadde

Florentines

Dessa är knäckiga och krispiga. Lite småluriga att baka eftersom de lätt kan bli för mjuka eller för hårda.

Svårighetsgrad (svår)


Ingredienser

  • 30g (2/3 cup ) socker

  • 70g (1/4 cup) honung

  • 70g (1/4 cup) grädde

  • 70g kanderade apelsinskal

  • 150g mandelspån

  • 120g mjölkchoklad


Gör så här

  • Sätt ugnen på 170 grader

  • Blanda socker, honung och grädde i en kastrull

  • Värm upp till 118 grader, låt den sedan sjuda i 5 minuter

  • Blanda i hackad kanderad apelsinskal och mandelspån

  • Lägg upp klickar på bakplåtspapper. Jag bakade mina i silikonformar för att få en perfekt rund form, detta är valfritt

  • Baka i cirka 10 min (brukar bli längre om du använder en silkonform, lägg på 5-10 min extra då)

  • De ska bli lite gyllenbruna

  • Låt kallna innan du försöker ta bort dem från bakplåtspapperet

  • Smält chokladen och doppa baksidan av kakan


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla