• Nadde

Dumlebiskvier


Ingredienser - biskviekaka

  • 140 g mandelmassa

  • 1 äggvita (alltså äggvita från 1 ägg)

  • 5 msk socker

Gör så här - biskviekaka

  • Smula ner mandelmassan

  • Blanda med resten av ingredienserna till en slät massa

  • Klicka eller spritsa ut cirka 1 tsk stora kakor, du bestämmer själv hur stora du vill ha dem, de flyter ut ganska mycket

  • Baka i 180 grader i cirka 8 min (de ska bli lite bruna på kanterna. Ugnen avgör hur länge, samt storleken)

  • Låt kallna


Ingredienser - smörkräm

  • 1 paket riktigt smör (saltat)

  • 140 g dumlechokladkaka

  • 1/2 tsk karamellextrakt (valfritt)

  • 400 g florsocker (jag hade smaksatt med karamell, kan vara neutralt)

  • 1 burk dulce de leche

  • Mjölkchoklad till att doppa i

Gör så här - smörkräm

  • Vispa det rumsvarma smöret tills det blir vitt och fluffigt (cirka 10-15 min)

  • Tillsätt därefter florsocker och vispa 1 min

  • Rör ner den smälta dumlechokladen ( den får ej vara varm) och extrakt

  • Spritsa på biskviekakan

  • I mitten spritsar du dulce

  • Spritsa sedan ovanpå för att täcka

  • Ställ in dem i kylen i eller frysen 1 h

  • Smält mjölkchoklad och doppa

  • Chokladen kan tunnas ut med lite olja eller kakaofett

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla