• Nadde

Dammsugare med pistage & banan

Detta recept är inte det vanliga traditionella för dammsugare. Eftersom jag hade banankaka och pistagekaka kvar i frysen, fick jag för mig att göra dammsugare på dessa. Det är ett perfekt sätt att untyttja tårtbottnar som har blivit över.




Ingredienser - pistagebotten

  • 260 g skalade pistagenötter

  • 250 g cake flour. För att få det ta ut 2 msk vetemjöl och tillsätt 2 msk maizena

  • 2 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1 tsk salt

  • 170 g rumsvarmt smör

  • 350 g socker

  • 5 stora äggvitor

  • 120 g rumsvarm yoghurt

  • 2 tsk vaniljextrakt

  • 1 tsk pistage-extrakt (går att hoppa över om du ej har)

  • 240 ml rumsvarm mjölk

Gör så här - pistagebotten

  • Finhacka pistagenötterna

  • Blanda pistagenötterna med mjölet, maizenan, bakpulver och bikarbonat

  • Ställ åt sidan

  • Vispa smör och socker krämigt

  • Tillsätt en äggvita i taget och vispa i cirka 2 min

  • Tillsätt yoghurten och extrakterna

  • Rör ner de torra ingredienserna och varva med mjölken

  • Baka i 175 grader i cirka 20 minuter (beror på hur tjock du gör den)

Ingredienser - banankaka

  • 180 g (1 1/1 cup) mjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljpulver (valfritt)

  • 1 stort ägg

  • 150 g strösocker (3/4 cup)

  • 120 ml solrosolja (1/2 cup)

  • 300 g (1 cup) mosade mogna bananer

  • 80 ml (1/3 cup) naturell yoghurt

  • 2.5 dl chokladknappar (jag använde choklad, jordnöt och karamell som jag köpte i USA, du kan välja precis vad du vill)

Gör så här - banankaka

  • Sätt ugnen på 175 grader

  • Blanda mjöl, bakpulver och vanilj, ställ åt sidan

  • Vispa socker och solrosolja

  • Tillsätt ägget och vispa

  • Mosa bananerna och rör om

  • Tillsätt yoghurten och rör om

  • Tillsätt de torra ingredienserna och rör om

  • Tillsätt chokladknapparna och rör om

  • Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka efter 10 minuter. Stickan ska komma ut torr

  • Peta ut lite av kakan i mitten på muffinsen, och fyll med dulce de leche (karamell)


Dammsugare

  • 8 dl av ena kakan

  • 200 g cream cheese

  • 3 msk florsocker (jag använde smaksatt, du kan använda vanligt)

  • 3 droppar bananextrakt och pistageextrakt. Ej blandat i samma, utan pistage med pistagekakan


Gör så här - dammsugare

  • Blanda ihop allt och mosa ihop till en deg

  • Om det blir för torrt, tillsätt mer cream cheese. Blir det för blött, tillsätt mer kaka

  • Rulla ut till "degen" till korvar

  • Ställ in i kylen i 30 minuter

  • Kavla ut marsipan

  • Lägg ut "korvarna" i marsipanen och rulla så det täcker hela

  • Snittet ska vara nedåt

  • Ställ in i kylskåpet i 30 min

  • Skär sedan till önskad storlek

  • Smält choklad och doppa änden på dem



3 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com