• Nadde

Cotton Candy Bubblegum Cupcake





Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser – Frosting

  • 500 g rumsvarmt smör

  • 1020 g siktat florsocker

  • 2 msk grädde (rumsvarmt)

  • 1 tsk vaniljextrakt5 dl marshmallowfluff (finns att köpa, men vill du göra egen se nedan)

Gör så här - Frosting

  • I en köksassistent eller med en elvisp, vispa smöret tills det blir fluffigt (ca 5 min)

  • Häll sedan i florsockret och vispa till allt är blandat

  • Fortsätt sedan att vispa och häll sakta i grädden och vaniljextrakten

  • Fortsätt vispa i cirka en minut

  • Tillsätt sedan marshmallowfluffen och vispa till allt är blandat

Om du vill göra egen marshmallowfluff

  • 2 äggvitor

  • 1 cup glykos (ca 2.3 dl)

  • 1 liten nypa salt

  • 200 g florsocker

  • 1 tsk vaniljextrakt eller annan smak om du hellre vill ha det

Gör så här - Marshmallowfluff

  • Börja med att hälla upp äggvitorna och glykosen i en skål. Tänk på att den måste vara helt ren, alltså fri från fett. Om du har en skål i metall eller glas, så ta hellre det framför plast

  • Vispa tills det blir fluffigt och får en seg marängliknande konsistens

  • Tillsätt sedan florsockret och fortsätt vispa till den får en marshmallowkonsistens


Ingredienser – Cupcake

  • 3 dl socke

  • r4 dl vetemjöl

  • 2 1/2 tsk bakpulver

  • 1/2 task salt

  • 1/2 tsk vaniljpulver ( eller några droppar av någon extrakt som du föredrar)

  • 100 g smör (rumsvarmt)

  • 2 dl mjölk

  • 2 ägg

Gör så här - Cupcake

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader

  • Blanda sedan alla torra ingredienser och rör sedan ihop det med rumsvarmt smör

  • Häll därefter i 1 dl av mjölken tills smeten är slät

  • Vispa därefter resten av mjölken (1 dl) med äggen och rör sedan ihop det med resten av smeten

  • Häll upp till lite mer än hälften i cupcakeformen, använd helst hårda pappersformar då de ger en snyggare form samt att fettet inte läcker igenom

  • Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, jag brukar alltid kolla efter 20, då brukar de vara färdiga i min ugn

Tips

Tänk på att om mjölken och äggen är för kalla och du blandar det med rumsvarma smöret kommer smeten att skära sig, ställ gärna fram äggen i rumstemperatur ett par timmar innan du börjar baka. Ibland har jag dåligt tålamod så jag brukar påskynda detta genom att lägga äggen i ett glas med "varmt" vatten från kranen, under ett par minuter. Detta betyder även att mjölken inte bör vara iskall, ibland kör jag den i micron några sekunder. Allt bör alltså vara fingervarmt!När du fyller formarna rekommenderar jag att du fyller dem upp till cirka 80% av formen, om du fyller upp till kanten kommer de att pysa över.



©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com