- Nadde
Cotton Candy Bubblegum Cupcake

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser – Frosting
500 g rumsvarmt smör
1020 g siktat florsocker
2 msk grädde (rumsvarmt)
1 tsk vaniljextrakt5 dl marshmallowfluff (finns att köpa, men vill du göra egen se nedan)
Gör så här - Frosting
I en köksassistent eller med en elvisp, vispa smöret tills det blir fluffigt (ca 5 min)
Häll sedan i florsockret och vispa till allt är blandat
Fortsätt sedan att vispa och häll sakta i grädden och vaniljextrakten
Fortsätt vispa i cirka en minut
Tillsätt sedan marshmallowfluffen och vispa till allt är blandat
Om du vill göra egen marshmallowfluff
2 äggvitor
1 cup glykos (ca 2.3 dl)
1 liten nypa salt
200 g florsocker
1 tsk vaniljextrakt eller annan smak om du hellre vill ha det
Gör så här - Marshmallowfluff
Börja med att hälla upp äggvitorna och glykosen i en skål. Tänk på att den måste vara helt ren, alltså fri från fett. Om du har en skål i metall eller glas, så ta hellre det framför plast
Vispa tills det blir fluffigt och får en seg marängliknande konsistens
Tillsätt sedan florsockret och fortsätt vispa till den får en marshmallowkonsistens
Ingredienser – Cupcake
3 dl socke
r4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 task salt
1/2 tsk vaniljpulver ( eller några droppar av någon extrakt som du föredrar)
100 g smör (rumsvarmt)
2 dl mjölk
2 ägg
Gör så här - Cupcake
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Blanda sedan alla torra ingredienser och rör sedan ihop det med rumsvarmt smör
Häll därefter i 1 dl av mjölken tills smeten är slät
Vispa därefter resten av mjölken (1 dl) med äggen och rör sedan ihop det med resten av smeten
Häll upp till lite mer än hälften i cupcakeformen, använd helst hårda pappersformar då de ger en snyggare form samt att fettet inte läcker igenom
Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, jag brukar alltid kolla efter 20, då brukar de vara färdiga i min ugn
Tips
Tänk på att om mjölken och äggen är för kalla och du blandar det med rumsvarma smöret kommer smeten att skära sig, ställ gärna fram äggen i rumstemperatur ett par timmar innan du börjar baka. Ibland har jag dåligt tålamod så jag brukar påskynda detta genom att lägga äggen i ett glas med "varmt" vatten från kranen, under ett par minuter. Detta betyder även att mjölken inte bör vara iskall, ibland kör jag den i micron några sekunder. Allt bör alltså vara fingervarmt!När du fyller formarna rekommenderar jag att du fyller dem upp till cirka 80% av formen, om du fyller upp till kanten kommer de att pysa över.