• Nadde

Cookie cups med dumlefluff & dulce de leche




Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser - Cookie

  • 1 cup (cirka 2.3 dl) rumsvarmt smör

  • 1 cup (cirka 2.3 dl) socker

  • 1 cup (cirka 2.3 dl) brunt farinsocker

  • 2 (rumsvarmt) ägg

  • 2 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljpulver3 (7 dl) cups vetemjöl

  • 1 tsk bikarbonat



Gör så här - Cookie

  • Sätt ugnen på 190 grader över och undervärme. Tänk på att varmluft blir mycket varmare.Vispa smör, socker och brunt farinsocker till det blir fluffigt

  • Under tiden du vispar tillsätter du ett ägg i taget

  • Blanda i vaniljextrakten.I en separat bunke blandar du mjöl och bikarbonat, häll sedan i detta med resten under omrörning. Om du använder en köksassistent är det viktigt att du inte vispar/rör om för länge, endast under låg hastighet tills allt är blandat

  • Ta fram en cupcakeplåt, jag använde en för små cupcakes, men det går bra med en helt vanlig

  • Spraya den med fett

  • Forma degen till små bollar, de ska inte fylla hela formen eftersom de kommer att resa i ugnen. Gör så de täcker knappt halva formen, i synnerhet om du använder en för stora cupcakes

  • Sätt in plåten i ugnen, ta ut efter cirka 20 minuter

  • Direkt efter att du har tagit ut plåten kan du trycka hålen i mitten. Använd ett shotglas eller något annat litet. Något som är mindre än kakan, så du får små kanter. Om kakan verkar ofärdig kan du sätta in den i ugnen i några minuter till och sen trycka till en gång till

  • Låt kallna

Ingredienser - Dumlefluff

  • 180 g dumle

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här - Dumlefluff

  • Smält kolorna med grädden under låg värme

  • Häll upp i en skål och låt kallna

  • Ställ in i kylskåpet i minst 6 h, helst över natten

  • Vispa upp, tadah nu har du en supergod fluff!

Sätt ihop kakan

  • Fyll kakan med dulce de leche

  • Spritsa dumlefluffen och dekorera

5 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com