- Nadde
Citron & Jordgubbsmacarons
Uppdaterad: 7 jan 2019

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser - Macarons
300 g mandelmjöl
300 g florsocker
110 g äggvita
300 g strösocker
75 g vatten
110 g äggvita
Ingredienser - Chokladganache/fluff
170 g vit choklad
1/2 dl grädde (helst 40%)
Lite rivet citronskal
Färg
Gör så här - Macarons
Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare, detta för att få ett så fint mjöl som möjligt, utan bitar
Sila därefter och blanda med 110 g äggvita, ställ åt sidan
I en kastrull blandar du strösocker och vatten
Koka upp sockerlagen till 115 grader, pensla med lite vatten på sidorna för att undvika kristallisering
Samtidigt som detta kokar börjar du vispa äggvitan
När sockerlagen når 118 grader tar du bort den från spisen
Nu gäller det att hälla en tunn stråle med sockerlag samtidigt som du vispar. Lättast är självklart att använda en köksassistent :)
Tillsätt gärna lite färg och smakextrakt (inte karamellfärg utan använd en paste, detta finner du här)
Vispa i cirka 8 min, marängen ska ha kallnat
Blanda i lite i taget av marängen i den andra bunken med mandelmjölet. Rör försiktigt ner det
Vänd runt blandningen till du får en konsistens som ibland kallas för "the ribbon stage" Den ska med andra ord gå att ringla men absolut inte rinna.
Gör så här - Chokladganace/fluff
Värm upp grädden, det får inte koka
Häll över hackad vit choklad och citronskal, samt färg
Rör om och låt kallna
Jag föredrar att vispa upp ganachen när jag ska använda den till macarons, den blir fluffigare och fastare, vilket passar bra i det här fallet
Skulle den bli för hård kan du alltid tillsätta extra grädde (kall grädde)