• Nadde

Citron & Jordgubbsmacarons

Uppdaterad: 7 jan 2019






Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - Macarons

  • 300 g mandelmjöl

  • 300 g florsocker

  • 110 g äggvita

  • 300 g strösocker

  • 75 g vatten

  • 110 g äggvita

Ingredienser - Chokladganache/fluff

  • 170 g vit choklad

  • 1/2 dl grädde (helst 40%)

  • Lite rivet citronskal

  • Färg


Gör så här - Macarons

  • Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare, detta för att få ett så fint mjöl som möjligt, utan bitar

  • Sila därefter och blanda med 110 g äggvita, ställ åt sidan

  • I en kastrull blandar du strösocker och vatten

  • Koka upp sockerlagen till 115 grader, pensla med lite vatten på sidorna för att undvika kristallisering

  • Samtidigt som detta kokar börjar du vispa äggvitan

  • När sockerlagen når 118 grader tar du bort den från spisen

  • Nu gäller det att hälla en tunn stråle med sockerlag samtidigt som du vispar. Lättast är självklart att använda en köksassistent :)

  • Tillsätt gärna lite färg och smakextrakt (inte karamellfärg utan använd en paste, detta finner du här)

  • Vispa i cirka 8 min, marängen ska ha kallnat

  • Blanda i lite i taget av marängen i den andra bunken med mandelmjölet. Rör försiktigt ner det

  • Vänd runt blandningen till du får en konsistens som ibland kallas för "the ribbon stage" Den ska med andra ord gå att ringla men absolut inte rinna. 


Gör så här - Chokladganace/fluff

  • Värm upp grädden, det får inte koka

  • Häll över hackad vit choklad och citronskal, samt färg

  • Rör om och låt kallna

  • Jag föredrar att vispa upp ganachen när jag ska använda den till macarons, den blir fluffigare och fastare, vilket passar bra i det här fallet

  • Skulle den bli för hård kan du alltid tillsätta extra grädde (kall grädde)


3 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com