• Nadde

Citron, jordgubb & passionfruktsbakelse

En syrligt citronmousse, med passionfruktscurd och jordgubbssylt.


Svårighetsgrad (medium)


Ingredienser - dacquoise

  • 200 g äggvita

  • 85 g strösocker

  • 115 g kokos

  • 40 g mjöl

  • 135 g florsocker

Gör så här - dacquoise

  • Vispa äggvita till maräng, häll i strösocker under vispning

  • Mixa kokosen i en matberedare tills det blir finfördelat

  • Blanda kokosen med mjölet och florsocker

  • Vänd ner blandningen i marängen

  • Häll i en ugnsform och sprid ut jämnt

  • Baka i 180 grader i 15 minuter


Ingredienser - citronmousse

  • 100 g sötad kondenserad mjölk

  • 1 tsk gelatinpulver

  • 1 msk kallt vatten

  • 105 g citronsaft

  • Skal från 1 citron

  • 225 g vispgrädde (40% fett)


Gör så här - citronmousse

  • Vispa grädden lätt

  • Blanda gelatinet med vattnet, ställ åt sidan tills det sväller

  • Värm citronsaften

  • Lägg i gelatinet i citronsaften och rör om tills allt har smält

  • Blanda citronblandningen med kondenserade mjölken och rör om ordentligt

  • Rör ner med grädden och citronskal


Ingredienser - passionfruktscurd

  • 5 äggulor + 2 hela ägg

  • 110 g socker

  • 110 ml passionfruktsjuice

  • 60 g kallt smör (tärnat i små bitar)


Ingredienser - jordgubbssylt

  • 250 g jordgubbar

  • 2 dl syltsocker

Gör så här - jordgubbssylt

  • Blanda jordgubbar och socker i en kastrull och koka upp tills det tjocknar


Sätt ihop bakelsen

  • I en liten rund silikonform, häll i passionfruktscurden. Frys till det har stelnat

  • När den är fryst, lägg i jordgubbssylten i en större rund silikonform, i den lägger du passionfruktscurden. Frys till det har stelnat

  • Häll upp moussen i en form och lägg i jordgubbssylten/passionfruktscurden i mitten

  • Ställ i frysen



27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Baklava