- Nadde
Citron, jordgubb & passionfruktsbakelse
En syrligt citronmousse, med passionfruktscurd och jordgubbssylt.

Svårighetsgrad (medium)
Ingredienser - dacquoise
200 g äggvita
85 g strösocker
115 g kokos
40 g mjöl
135 g florsocker
Gör så här - dacquoise
Vispa äggvita till maräng, häll i strösocker under vispning
Mixa kokosen i en matberedare tills det blir finfördelat
Blanda kokosen med mjölet och florsocker
Vänd ner blandningen i marängen
Häll i en ugnsform och sprid ut jämnt
Baka i 180 grader i 15 minuter
Ingredienser - citronmousse
100 g sötad kondenserad mjölk
1 tsk gelatinpulver
1 msk kallt vatten
105 g citronsaft
Skal från 1 citron
225 g vispgrädde (40% fett)
Gör så här - citronmousse
Vispa grädden lätt
Blanda gelatinet med vattnet, ställ åt sidan tills det sväller
Värm citronsaften
Lägg i gelatinet i citronsaften och rör om tills allt har smält
Blanda citronblandningen med kondenserade mjölken och rör om ordentligt
Rör ner med grädden och citronskal
Ingredienser - passionfruktscurd
5 äggulor + 2 hela ägg
110 g socker
110 ml passionfruktsjuice
60 g kallt smör (tärnat i små bitar)
Ingredienser - jordgubbssylt
250 g jordgubbar
2 dl syltsocker
Gör så här - jordgubbssylt
Blanda jordgubbar och socker i en kastrull och koka upp tills det tjocknar
Sätt ihop bakelsen
I en liten rund silikonform, häll i passionfruktscurden. Frys till det har stelnat
När den är fryst, lägg i jordgubbssylten i en större rund silikonform, i den lägger du passionfruktscurden. Frys till det har stelnat
Häll upp moussen i en form och lägg i jordgubbssylten/passionfruktscurden i mitten
Ställ i frysen