- Nadde
Citron-cookies
Detta är mjuka och fräscha kakor. Citronen kan lätt bytas ut mot lime eller apelsin. Passar utmärkt till påsk med lite fina gula kakor ;)

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser
270 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
226 g cream cheese (rumsvarmt)
113 rumsvarmt smör
300 g strösocker
Skal från 2 citroner
22 ml citronjuice
Gul färg (paste)
1/2 tsk salt
1 stort ägg + 1 stor äggula
Florsocker (kakorna ska rullas i dem, spara tills sist)
Gör så här
Blanda mjölet och bakpulvret i en skål, ställ åt sidan
I en skål vispar du det rumsvarmt smöret med cream cheesen krämigt
Tillsätt sockret och fortsätt vispa ett par sekunder
Tillsätt därefter äggulan och vispa i cirka 1 min
Rör ner skalet och citronjuicen samt färgen, blanda ordentligt
Rör sedan i resterande ingredienser och blanda väl
Sätt plast över skålen och låt stå i kylskåpet i 2 timmar
Sätt ugnen på 165 grader
Forma därefter till runda bollar, rulla dem i florsocker och tryck bara till lite lätt
Baka i cirka 10 minuter, de ska få lite färg på kanterna