- Nadde
Chokladpaj med sylt
En supergod krämig chokladpaj med en fräsch sylt i botten på pajskalet. Sylten består av blandade bär som ger en härlig fräschör till den söta chokladen.

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser - Pajskal
250 g mjöl
113 g smör
100 g florsocker
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
2 msk mjölk
2 äggulor
Gör så här - Pajskal
Blanda mjöl, smör och florsocker med händerna tills du får en smulig konsistens
Tillsätt vanilj, salt, äggulor och mjölken
Jobba med den tills du får en deg
Lägg degen i plast och låt stå i kylen i 30 min
Kavla degen tunn
Rulla degen på kaveln och lägg över pajformen
Rulla kaveln över formen för att få bort överskottet
Gör hål i botten med en gaffel
Lägg bakplåtspapper i formen och fyll med bakbönor, om du ej har detta funkar ris. Se till att du har täckt degen så inget fastnar i den
Baka i ugnen i 180 grader i cirka 10 min
Ta ut pajen, ta bort bakplåtspapperet och bönorna
Lägg tillbaka pajen i ugnen i cirka 5 min
Ingredienser - sylt
100 g blåbär
200 g hallon
100 g jordgubbar
100 g björnbär
400 g syltsocker
Gör så här - sylt
Koka allt tills det tjocknar
Låt kallna
Ingredienser - Chokladkräm
1 1/2 cup socker
1/4 cup maizenamjöl
1/4 tsk salt
1 1/2 cup röd mjölk
1 1/2 cup grädde
1 tsk vanilj
4 äggulor
2 msk smör
175 g mörk choklad
Gör så här - Chokladkräm
Blanda alla torra ingredienser först, blanda sedan i allt utom chokladen och smöret i en kastrullRör om under medelhög värme, det får inte koka, då blir det äggröra :), så se till att vispa hela tiden
När krämen är tjock tar du bort den från värmen och tillsätter chokladen, rör om tills allt är smält
Rör sedan ner smöret
Häll chokladkrämen i pajskalet och ställ in i kylen ett par timmar
Toppa gärna med lite mandelflarn och servera med grädde
Sätt ihop pajen
Börja med att fylla pajskalet med sylten
Lägg sedan på chokladkrämen och ställ in i kylskåpet ett par timmar (minst 3 h)