• Nadde

Chokladpaj med sylt

En supergod krämig chokladpaj med en fräsch sylt i botten på pajskalet. Sylten består av blandade bär som ger en härlig fräschör till den söta chokladen.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - Pajskal

  • 250 g mjöl

  • 113 g smör

  • 100 g florsocker

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk mjölk

  • 2 äggulor

Gör så här - Pajskal

  • Blanda mjöl, smör och florsocker med händerna tills du får en smulig konsistens

  • Tillsätt vanilj, salt, äggulor och mjölken

  • Jobba med den tills du får en deg

  • Lägg degen i plast och låt stå i kylen i 30 min

  • Kavla degen tunn

  • Rulla degen på kaveln och lägg över pajformen

  • Rulla kaveln över formen för att få bort överskottet

  • Gör hål i botten med en gaffel

  • Lägg bakplåtspapper i formen och fyll med bakbönor, om du ej har detta funkar ris. Se till att du har täckt degen så inget fastnar i den 

  • Baka i ugnen i 180 grader i cirka 10 min

  • Ta ut pajen, ta bort bakplåtspapperet och bönorna

  • Lägg tillbaka pajen i ugnen i cirka 5 min


Ingredienser - sylt

  • 100 g blåbär

  • 200 g hallon

  • 100 g jordgubbar

  • 100 g björnbär

  • 400 g syltsocker



Gör så här - sylt

  • Koka allt tills det tjocknar

  • Låt kallna


Ingredienser - Chokladkräm

  • 1  1/2 cup socker

  • 1/4 cup maizenamjöl

  • 1/4 tsk salt

  • 1 1/2 cup röd mjölk

  • 1 1/2 cup grädde

  • 1 tsk vanilj

  • 4 äggulor

  • 2 msk smör

  • 175 g mörk choklad


Gör så här - Chokladkräm

  • Blanda alla torra ingredienser först, blanda sedan i allt utom chokladen och smöret i en kastrullRör om under medelhög värme, det får inte koka, då blir det äggröra :), så se till att vispa hela tiden

  • När krämen är tjock tar du bort den från värmen och tillsätter chokladen, rör om tills allt är smält

  • Rör sedan ner smöret

  • Häll chokladkrämen i pajskalet och ställ in i kylen ett par timmar

  • Toppa gärna med lite mandelflarn och servera med grädde


  • Sätt ihop pajen

  • Börja med att fylla pajskalet med sylten

  • Lägg sedan på chokladkrämen och ställ in i kylskåpet ett par timmar (minst 3 h)




2 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com