- Nadde
Chokladcheesecake med hasselnötter

Ingredienser
300 g hackad choklad
250 ml vispgrädde (40%)
30 g kakao
400 g rumsvarm cream cheese
100 g strösocker
Gör så här
Av 250 vispgrädde, ta 8 msk och blanda med chokladen
Mikra 45 sekunder och rör om tills det har smält
Ställ åt sidan
Vispa cream cheese med socker, ställ åt sidan
Vispa grädden lätt, sila i kakaon och rör om försiktigt
Blanda chokladen med cream cheesen
Tillsätt nu gräddblandningen, ta lite i taget
Häll upp i en silikonform och ställ i frysen minst 7 timmar
Ingredienser - chokladen runt bakelsen
Hacka marabou schweizernöt och blanda i 3 msk kakaofett. Detta för att skalet ska bli tunnare
Häll över chokladen över den frysta bakelsen
Ställ på en valfri kaka
Spritsa gärna grädde ovanpå
2 visningar0 kommentarer