• Nadde

Chokladcheesecake med hasselnötter


Ingredienser

  • 300 g hackad choklad

  • 250 ml vispgrädde (40%)

  • 30 g kakao

  • 400 g rumsvarm cream cheese

  • 100 g strösocker


Gör så här

  • Av 250 vispgrädde, ta 8 msk och blanda med chokladen

  • Mikra 45 sekunder och rör om tills det har smält

  • Ställ åt sidan

  • Vispa cream cheese med socker, ställ åt sidan

  • Vispa grädden lätt, sila i kakaon och rör om försiktigt

  • Blanda chokladen med cream cheesen

  • Tillsätt nu gräddblandningen, ta lite i taget

  • Häll upp i en silikonform och ställ i frysen minst 7 timmar


Ingredienser - chokladen runt bakelsen

  • Hacka marabou schweizernöt och blanda i 3 msk kakaofett. Detta för att skalet ska bli tunnare

  • Häll över chokladen över den frysta bakelsen

  • Ställ på en valfri kaka

  • Spritsa gärna grädde ovanpå


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Baklava