• Nadde

Chocolate Sphere




Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - Chokladmousse

  • 3 dl grädde (40% fett)

  • 2 gelatinblad

  • 200 g marabouchoklad med hallon

Gör så här - Chokladmousse

  • Blanda grädde och hackad choklad i en kastrull på låg värme. Rör försiktigt om tills allt är smält, ta bort från spisen, krama ur gelatinbladen och rör ner i chokladgrädden tills allt har smält

  • Ställ in i kylskåpet när den har kallnat

  • Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar eller helst över natten

  • Vispa sedan upp detta till den får en fluffig konsistens

  • Spritsa moussen med en stjärntyll

Ingredienser - Chocolate sphere

  • 200 g mörk choklad (70%)

Gör så här - Chocolate sphere

Använd en rund silikonform. För bästa resultat bör du temperera chokladen, använd endast choklad av hög kvalitet. Detta innebär hög kakaohalt och den ska knäppa när du bryter den! ;) Se till att chokladen torkar riktigt i formen innan du penslar på nästa lager. Du kan använda en brödpensel, undvik gärna silikonpensel då den inte suger åt sig av chokladen på samma sätt. Se denna instruktionsvideo från howcast.com, som visar hur man gör vid temperering av choklad.


https://youtu.be/nv3ywLHgICc


https://youtu.be/ZrrnbPa4gm4

5 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com