- Nadde
Chocolate Sphere

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser - Chokladmousse
3 dl grädde (40% fett)
2 gelatinblad
200 g marabouchoklad med hallon
Gör så här - Chokladmousse
Blanda grädde och hackad choklad i en kastrull på låg värme. Rör försiktigt om tills allt är smält, ta bort från spisen, krama ur gelatinbladen och rör ner i chokladgrädden tills allt har smält
Ställ in i kylskåpet när den har kallnat
Låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar eller helst över natten
Vispa sedan upp detta till den får en fluffig konsistens
Spritsa moussen med en stjärntyll
Ingredienser - Chocolate sphere
200 g mörk choklad (70%)
Gör så här - Chocolate sphere
Använd en rund silikonform. För bästa resultat bör du temperera chokladen, använd endast choklad av hög kvalitet. Detta innebär hög kakaohalt och den ska knäppa när du bryter den! ;) Se till att chokladen torkar riktigt i formen innan du penslar på nästa lager. Du kan använda en brödpensel, undvik gärna silikonpensel då den inte suger åt sig av chokladen på samma sätt. Se denna instruktionsvideo från howcast.com, som visar hur man gör vid temperering av choklad.