- Nadde
Cherry & Almond trifle
Denna dessert består av en hemmagjord körsbärssylt, en len mascarpone och grädde, tillsammans med krossade amarettikakor.

Svårighetsgrad (lätt)
Ingredienser - sylt
500 g körsbär
3 dl syltsocker
Gör så här - sylt
Blanda allt i en kastrull och koka till det börjar tjockna
Det fortsätter tjockna när det kallnar
Ingredienser - fyllning
1 paket mascarpone
4 dl grädde
1 dl florsocker
1 msk amaretto
Gör så här - fyllning
Vispa grädden till den börjar tjockna
Tillsätt mascarpone och vispa tills det blir tjockt (övervispa ej)
Tillsätt florsocker och amaretto och rör om
Ingredienser - amarettikakor
200 g mandelmjöl
2 äggvitor (medelstora ägg)
200 g strösocker
2 msk amaretto
1 tsk mandelextrakt
2 msk vetemjöl
Gör så här - amarettikakor
Blanda ihop alla torra ingredienser
Vispa äggvitan fluffigt till "maräng"
Blanda ihop allt försiktigt
Tillsätt amaretto och extrakten
Rulla till små bollar
Baka i 150 g i cirka 25 minuter (beroende på ugn)