• Nadde

Cherry & Almond trifle

Denna dessert består av en hemmagjord körsbärssylt, en len mascarpone och grädde, tillsammans med krossade amarettikakor.

Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - sylt

  • 500 g körsbär

  • 3 dl syltsocker


Gör så här - sylt

  • Blanda allt i en kastrull och koka till det börjar tjockna

  • Det fortsätter tjockna när det kallnar


Ingredienser - fyllning

  • 1 paket mascarpone

  • 4 dl grädde

  • 1 dl florsocker

  • 1 msk amaretto


Gör så här - fyllning

  • Vispa grädden till den börjar tjockna

  • Tillsätt mascarpone och vispa tills det blir tjockt (övervispa ej)

  • Tillsätt florsocker och amaretto och rör om


Ingredienser - amarettikakor

  • 200 g mandelmjöl

  • 2 äggvitor (medelstora ägg)

  • 200 g strösocker

  • 2 msk amaretto

  • 1 tsk mandelextrakt

  • 2 msk vetemjöl


Gör så här - amarettikakor

  • Blanda ihop alla torra ingredienser

  • Vispa äggvitan fluffigt till "maräng"

  • Blanda ihop allt försiktigt

  • Tillsätt amaretto och extrakten

  • Rulla till små bollar

  • Baka i 150 g i cirka 25 minuter (beroende på ugn)


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Baklava