• Nadde

Marängrosor







Svårighetsgrad (lätt)

Detta är en härligt seg och god maräng som är perfekt att spritsa!


Ingredienser

  • 300 g socker

  • 150 g äggvita

  • Rosa färg

Gör så här

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader över och undervärme

  • Var noga när du separerar äggulan från vitan, minsta lilla gula som kommer med förstör marängsmeten. Se till att skålen är helt ren

  • Vispa äggvitan till hårt skumt, börja på den lägsta hastigheten i ett par minuter till bubblorna är helt borta, och öka sedan till högsta

  • Det ska gå att vända skålen upp och ner utan att det rinner ut

  • Under tiden äggvitan vispas strö allt socker på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter

  • Starta sedan köksassistenten på högsta hastigheten och tillsätt lite i taget av det varma sockret

  • Vispa därefter i cirka 6 minuter efter att allt socker är tillsatt. Alla sockerkristaller ska vara upplösta, du kan testa detta genom att ta lite av smeten på fingrarna och känn efter om det är kornigt, om den är helt slät kan du sluta vispa, om inte fortsätt vispa i cirka en minut

  • Ta den rosa färgen och rör försiktig i den, den ska inte blandas helt eftersom vi vill ha den marmorerade effekten. Det går även att pensla färgen på spritspåsen, detta gör du genom att vända spritspåsen ut och in, ta en pensel och dra färgen längst med påsen

  • Sänk värmen till 110 grader över och undervärme och sätt in plåten längst ner, ta sedan ut plåten efter cirka 1 timme och 40 minuter. Detta varierar alltid från ugn till ugn. Om du har varmluft får du ofta sänka ett par grader


Jag brukar dessutom alltid göra små marängkyssar av det sista i spritspåsen bara för att det är roligt! Det är dessutom trendigt just nu att dekorera tårtan med små marängkyssar. Du kan även använda dessa för att testa om marängerna är klara efter 1 timme och 40 minuter om du inte vill slösa på de vackra rosorna.Det är inte alls så svårt som det ser ut, det är dessutom jätteroligt att spritsa rosor. Dessa kan du gärna fylla med en smaskig chokladganache som du spritsar mellan två rosor och ge bort till någon du tycker om. Varför inte packa dem i en vacker kakbox!



51 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com