• Nadde

Cakepops - Björnar



Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser

  • 140 g smulad sockerkaka eller annan valfri mjuk kaka

  • 2 msk leomcurd eller annan valfri sylt

  • 2 msk philadelphiaost

  • Lite rivet citronskal


  • 150 – 200 g candy melts (hudfärgad)

  • Kokosfett

  • Sugarpaste till dekorationerna

Gör så här

  • Blanda sockerkakan med lemoncurden, citronskalet och philadelphiaosten

  • Rulla sedan dem i lika stora bollar, mina vägde cirka 33 gram

  • Doppa toppen av sugröret eller cakepop-pinnen i chokladen och tryck in den i kulan

  • Ställ in i kylskåpet

  • Under tiden kan du smälta candy melts under låg värme. Jag brukar tillsätta lite kokosfett eller solrosolja, eftersom jag tycker att den blir alldeles för tjock och inte går att doppa annars. Ta lite i början tills du börjar märka att den får en lite lösare konsistens

  • Fäst sedan sugröret i en oasis (finns att köpa i blomsterbutiker)

  • Låt sedan chokladen torka och ställ dem i kylskåpet medan du gör dekorationerna

  • Spara resten av chokladen då du kan använda denna som klister för att fästa dekorationerna

Tips

Jag rekommenderar att du köper candy melts i den färg du behöver. Detta eftersom du inte kan använda vanlig paste för att färga chokladen, du behöver färger som är anpassad för att färga choklad.


Dekorationer

För dekorationera använder du en silikonform för att göra rosetterna. Ögonen och nappen gör du med runda utstickare. Använd en liten pensel för att pensla på lite av choklad i mitten av dekorationen för att det inte ska pysa ut på sidorna.

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com