- Nadde
Cakepops - Björnar

Svårighetsgrad (medel)
Ingredienser
140 g smulad sockerkaka eller annan valfri mjuk kaka
2 msk leomcurd eller annan valfri sylt
2 msk philadelphiaost
Lite rivet citronskal
150 – 200 g candy melts (hudfärgad)
Kokosfett
Sugarpaste till dekorationerna
Gör så här
Blanda sockerkakan med lemoncurden, citronskalet och philadelphiaosten
Rulla sedan dem i lika stora bollar, mina vägde cirka 33 gram
Doppa toppen av sugröret eller cakepop-pinnen i chokladen och tryck in den i kulan
Ställ in i kylskåpet
Under tiden kan du smälta candy melts under låg värme. Jag brukar tillsätta lite kokosfett eller solrosolja, eftersom jag tycker att den blir alldeles för tjock och inte går att doppa annars. Ta lite i början tills du börjar märka att den får en lite lösare konsistens
Fäst sedan sugröret i en oasis (finns att köpa i blomsterbutiker)
Låt sedan chokladen torka och ställ dem i kylskåpet medan du gör dekorationerna
Spara resten av chokladen då du kan använda denna som klister för att fästa dekorationerna
Tips
Jag rekommenderar att du köper candy melts i den färg du behöver. Detta eftersom du inte kan använda vanlig paste för att färga chokladen, du behöver färger som är anpassad för att färga choklad.
Dekorationer
För dekorationera använder du en silikonform för att göra rosetterna. Ögonen och nappen gör du med runda utstickare. Använd en liten pensel för att pensla på lite av choklad i mitten av dekorationen för att det inte ska pysa ut på sidorna.