• Nadde

Brownie med chokladfrosting


Detta är en jättegod saftig och luftig brownie, som även kan användas som tårtbotten. Den goda frostingen får den att kännas extra lyxig!


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - Brownie

  • 1/2 cup smör (cirka 1.1 dl)

  • 85 gram choklad ( ca 50% kakao och uppåt)

  • 1/2 cup kakao (cirka 1.1 dl)1 cup socker (ca 2.3 dl)

  • 1/2 cup mascarpone ( ca 1.1 dl)

  • 3 ägg

  • 1 cup mjöl (ca 2.3 dl)

  • 1/2 krm salt

Gör så här - Brownie

  • Börja med att sätta ugnen på 160 grader under och övervärme. Använder du varmluft får du sänka några grader. I en varmluftsugn minskar man gradantalet med cirka 10%

  • Börja med att smälta smöret

  • När smöret är smält lägger du i den hackade chokladen

  • Låt den stå i cirka 30 sekunder, rör sedan om tills allt är smält

  • Häll upp allt i en bunke

  • Vispa (med en handvisp) försiktigt i mascarponen tills klumparna är borta

  • Tillsätt sockret och rör om

  • Blanda i äggen och rör om

  • Sikta ner kakaon

  • Tillsätt saltet

  • Sikta ner mjölet och rör om, vispa inte

  • Häll i smeten i en cirka 18 x 18 cm fyrkantig form med bakplåtspapper

  • Sätt in i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Kolla gärna efter 25. Stickan ska inte vara helt torr, men inte heller för kladdig

  • Låt kallna innan du spritsar frostingen

  • Skär upp i fyrkanter.

Ingredienser - Frosting

  • 250 g smör, rumsvarmt

  • 1 dl florsocker

  • 1 dl kakao

  • 200 g mjölkchoklad, eller mörk choklad om du föredrar det.

Gör så här - Frosting

  • Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Ställ sedan åt sidan tills den har kallnat. Tänk på att mörkare choklad stelnar fort. Du kan därför ta lite grädde (ca 1 msk) när du smälter den mörka chokladen. För den ljusa behövs inte detta. Med en köksassistent, eller elvisp om du orkar, vispa smöret tills det blir fluffigt

  • När det börjar bli fluffigt så tillsätter du lite av florsockret och kakaon. Häll inte i allt direkt eftersom det blir svårt att vispa, dessutom får du en moln av socker och kakao i hela köket

  • Därefter häller du sakta i den smälta chokladen, som måste vara kall, annars kommer smöret att smälta! Voila! Så enkelt var detta. Om du tycker att den är för lös, kan du tillsätta mer florsocker eller kakao. Det beror på om du redan tycker att den är för söt, då kan du ta mer kakao. Tycker du att den inte är tillräckligt söt är det bara att tillsätta mer florsocker. Du behöver inte vara så petig med måtten när det gäller denna typ av frosting. Bra va!?

  • Spritsa frostingen med en stor stjärntyll


0 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com