• Nadde

Blåbärsmuffins

Dessa blir extra saftiga eftersom den innehåller olja och yoghurt. Jag brukar alltid göra muffins som innehåller olja istället för smör av den anledningen. Yoghurten bidrar också till att de blir extra saftiga.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 380 g (2 cups) strösocker

  • 118 ml (½ cup) solros eller rapsolja, ingen olja med stark smak

  • 3 stora ägg

  • 1 msk vaniljextrakt

  • 118 ml ( ½ cup) vaniljyoghurt (du kan använda vilken smak du vill)

  • 350 g (2 ½ cups) vetemjöl

  • 3 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 296 ml (1 ¼ cups) mjölk

  • Ett par droppar blåbärsextrakt (valfritt)

  • Blåbär (jag använde färska, tänk på att frysta är blöta)


Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål

  • Blanda strösocker, olja och ägg, vispa fluffigt till smeten blir vit

  • Blanda i yoghurten och rör om

  • Varva mjölk med de torra ingredienserna och rör om

  • Sprid lite blåbär över smeten

  • Häll upp i muffinsformar

  • Baka i 175 grader i cirka 10 min, jag använde miniformar så baktiden är kortare. Tiden beror även på din ugn. Kolla med en baksticka så de inte är kletiga


©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com