- Nadde
Biskvier - karamell
Biskvier är fruktansvärt gott och smakkombinationerna är oändliga. Just detta recept är smaksatt med karamell.

Svårighetsgrad (medium)
Ingredienser - biskviekaka
140 g mandelmassa
1 äggvita (alltså äggvita från 1 ägg)
5 msk socker
Gör så här - biskviekaka
Smula ner mandelmassan
Blanda med resten av ingredienserna till en slät massa
Klicka eller spritsa ut cirka 1 tsk stora kakor, du bestämmer själv hur stora du vill ha dem, de flyter ut ganska mycket
Baka i 180 grader i cirka 8 min (de ska bli lite bruna på kanterna. Ugnen avgör hur länge, samt storleken)
Låt kallna
Ingredienser - smörkräm
1 paket riktigt smör (saltat)
1 dl dulce de leche
1/2 tsk karamellextrakt (valfritt)
400 g florsocker (jag hade smaksatt med karamell, kan vara neutralt)
Gör så här - smörkräm
Vispa det rumsvarma smöret tills det blir vitt och fluffigt (cirka 10-15 min)
Tillsätt därefter florsocker och vispa 1 min
Rör ner dulce de leche och extrakt
Spritsa på biskviekakan
Ställ in dem i kylen i 1 h
Smält mjölkchoklad och doppa