• Nadde

Biscofftryffel

Biscoff är ganska likt pepparkakor, men inte riktigt lika kryddiga. De är lite tjockare och mer spröda/smuliga. Detta är ett recept jag slängde ihop på små rester av kakor, jordnötssmör osv.

Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 1/2 dl rostade jordnötter

  • 1/2 dl jordnötssmör (crunchy och sötad)

  • 2 dl smulade biscoffkakor

  • 1/2 dl biscoffsmör (köpte i USA, så detta kan bytas ut mot mer jordnötssmör, Nutella eller likanande)

  • 1/2 dl muscovadosocker

  • 200 g mjölkchoklad till att doppa dem i


Gör så här

  • Hacka jordnötterna

  • Smula biscoffkakorna

  • Blanda ihop med allt utom mjölkchokladen

  • Ställ in bunken i kylskåpet i 1 h

  • Rulla till kulor, om den känns för lös och kladdig, blanda i mer kakor

  • Ställ in i frysen i 10 min

  • Smält chokladen och doppa



3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bounty